<<< Vissza

Deák-Diák Show
 Már tervezik a következőt

2003. június 13.

 
A Deák Ferenc Általános Iskola immár 14. show-műsorát mutatta be a kedves szülőknek és érdeklődőknek. Ez a nap mindig nagy ünnep, hagyomány iskolánk életében. A zsúfolásig megtelt nézőtér, a felgördülő függöny izgalommal töltötte el az öltöző ifjú "művészeit".

Minden a forgatókönyv szerint ment, zökkenőmentesen és gördülékenyen. A színfalak mögött gyerekek segítettek a kellékek színpadra állításánál. Orovecz Dani programmal a kezében szólította színpadra a csoportokat.

Varga Sándorné igazgatónő - ki aznap kapta meg igazgatói kinevezését, egy csokor vörös rózsával a kezében, meghatottan - megnyitotta a 14. Deák-Diák Show-t.

A műsor vezetői Hankó Rebeka és Horváth Roland kedvesen, határozottan konferáltak. És jöttek a műsorok: a hagyományos mazsorett és kánkán mellett mindenki tett be valami meglepőt a színpadra. Az alsóbb osztályok bájos közvetlenséggel viccelődtek, vagy éppen színdarabot játszottak, és voltak akik táncoltak.

A felsősök kicsit érettebben talán, de ugyanúgy izgulva adták elő azokat a műveket, melyeket hosszú ideje tanultak. Igazi show-műsorok jelentek meg: palotás, néptánc csángó módra. S mivel mi deákosok is készülünk az EU-ba, az ír tánc hatalmas sikert aratott. Ezenkívül sok-sok bohókás programmal kedveskedtünk a tisztelt publikumnak. A vastaps a műsorok végén mindenkit büszkeséggel töltött el.

Hagyománnyá vált, hogy a nyolcadikosok a színpadon is búcsút vesznek tanáraiktól és az iskolától. Műsoruk könnyeket csalt mind az előadók és mind pedig a hallgatóság szemébe. S jöttek a hetedikesek, kik egy-egy szál rózsával búcsúztak az "öregektől".

A show zárásaként a már hagyománnyá vált finálé következett, melyben a nyolcadikos fiúk szólóztak. Mindenki megelégedésére ért véget a műsorunk. Már tervezzük is, hogy hogyan is tegyük emlékezetessé a jövő évit, a 15. Deák-Diák Show-t.

Deák Ferenc Általános Iskola


<<< Vissza