<<< Vissza

Gondolatok

2003. június 13.

 
Minden kincs elveszíthető, a földi kincsek kivétel nélkül semmivé válhatnak: a Biblia szerint a rozsda és a moly megemésztheti, a tolvajok ellophatják, vagy értéküket veszíthetik (voltam én már milliomos, sőt trilliomos is, inflálódott Pengőben. Ha leesett, nem hajoltam le érte, vagy ha mégis, akkor csak a rend kedvéért, mint a szemétért). A frissen tartott tudás, általában a szellemi értékek, például a karbantartott szakképzettség, megérik a befektetett fáradságot, mert nem csak megélhetést biztosítanak, de megbecsülést váltanak ki, egyúttal önbizalmat is adnak. Csupán egytől óvakodjál: sose hidd, hogy már eleget tudsz.

+++++++++++++++++++++

A kíváncsiság a tudás gyökere. Örülj, ha a gyermeked kérdésekkel ostromol, annak is örülj, ha felnőttek kérdezik a véleményedet, de óvakodjál a kíváncsiskodóktól, mert megpletykálnak.

+++++++++++++++++++++

A hatalmas ember is csak ember, gyarló ember. A hatalma is csak átmeneti. Ha magáról mást gondol, akkor jaj az "alattvalóinak", de jaj lesz neki magának is, ha elveszik tőle a hatalmat. Az ex-rex más nem rex...

+++++++++++++++++++++

A tanult emberre azt mondják, hogy művelt, az iskolázatlanra meg azt, hogy műveletlen. Én már sok "egyszerű", azaz iskolázatlan emberrel találkoztam, aki kifejezetten intelligens, azaz könnyen értő és szívesen tanuló volt, miközben bőven akadnak diplomások, akikről nem mondhatnám el ugyanezt.

+++++++++++++++++++++

Ha zsarolni kezd valaki, a világért se fizess neki, mert semmi biztosíték nincs rá, hogy abbahagyja. Egyet tehetsz: segítséget kérsz a rendőrségtől és pedig haladék nélkül.

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza