<<< Vissza

Átadják az értékeket
 Zenei tábort szerveznek

2003. június 13.

 

1998. óta, immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre az egy hetes tehetséggondozó zenei tábor. E tábor ötlete Nagy János címzetes igazgatótól származik, aki zene iránti elkötelezettségét az ifjú zenészek szolgálatába állította és kitalálta ezt a tábort. Ennek az egy hetes együttes munkának és létnek a résztvevőit sok szép dolog szólította városunkba, Szentesre.

Mindenek előtt a komolyzene kiolthatatlan szeretete, a jövő, a fiatal muzsikusok nevelésébe vetett hit és akarat, valamint az az igény, amely egy ilyen együttes, közös gondolkodást és munkát életre hív. Vagyis átadni, tovább éltetni az értékeset, és erre buzdítani a fiatalokat. Hogy szükség van az ilyen jellegű tevékenységre, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy minden évben egyre nagyobb számban és egyre több helyről érkeznek hozzánk a komoly zenét tanulni vágyók. A környező megyék városainak zeneiskoláiból látogatnak el azok a fiatalok, és tanárjaik, akik még ebben a kíméletlenül nagy forróságban is szívesen foglalkoznak a maradandóval, a klasszikus hangszeres muzsikával, mi több, a jövőben talán e pályára is készülnek.

Nem titkolt célja ezen foglalkozásoknak a tehetséges növendékekkel való mind intenzívebb törődés. Mert a főszereplők azok a 10-14 éves fiatalok, akikben tovább szeretnénk éltetni e nem mindennapi szépséget és lemondást igénylő művészeti ágat. Akik maguk is e művészeti ággal szeretnének a jövőben foglalkozni. Többen közülük komolyan érdeklődnek e pálya iránt, s ez kiváló alkalomnak bizonyulhat bemutatására délelőtti és délutáni órák keretében, hangversenyekkel, szakmai megbeszélésekkel, tapasztalatcserével. Természetesen mind tanárnak, mindpedig diáknak egyaránt tartalmas időtöltést, jóhangulatú programokat, gyakorlásokat, hangversenyeket ígér ez a pár nap.

Reméljük ismételten emlékezetessé téve ezt a szentesi "kirándulást" Művészetet átadni, zeneszerető művészetpártoló egyéniségek útját egyengetni a legfogékonyabb korszakban. Valamint a szakma utánpótlását biztosítani, ezúttal a zongora és az oboa területén. Körülbelül ekképpen foglalhatnánk össze vágyainkat. Mindezt jó tanárokkal és persze jó kedvvel. E célokért és ezekkel a célokkal született és él tehát ez a projekt, mely talán újabb bizonyíték arra, hogyan lehet játszva tanulni, értékes szórakozással értékekhez jutni.

Mészárosné Surányi Olga


<<< Vissza