<<< Vissza

A legsportosabb csapat
A gimi a legjobb

2003. június 13.

 
Májusban rendezték meg a megyei elsősegélynyújtó verseny. Az általános iskolások korosztályában a fábiánsebestyéni iskola csapata nyert, a középiskolák kategóriájában a Horváth Mihály Gimnázium diákjai végeztek az első helyen.

A fölmenő rendszerű versenyt országos döntő zárja, azon a várost és a megyét a gimnázium csapata képviselte. Ők Fonyódon vettek részt egy háromnapos versenyen, s a szereplő húsz csapat közül a tizedik helyezést érték el. A versenyben nem csak betegeket kellett ellátniuk, elsősegélyben részesíteni őket, hanem fölmérték tudásukat abban is, hogy melyik a legsportosabb csapat. Kik azok, akik a vöröskereszt történetéből a legtöbbet tudják?

A helyezés mellett különdíjban is részesültek, mivel ők lettek a legsportosabb csapat. Úgy gondolták, ez egy, a "Nemzeti sportváros" címet viselő településen kötelező eredmény. Ami igen lényeges, a gimisek vöröskeresztes ismeretekből a második helyen végeztek a népes mezőnyben. A felkészítésben Pataki Zoltán mentőápoló segítette őket. És természetesen a Magyar Vöröskereszt területi szervezetének munkatársai.


<<< Vissza