<<< Vissza

Finn pünkösdölő

2003. június 13.

 
Június 8-10-e között városunkba érkezett a finn testvérváros, Kaarina önkormányzatának küldöttsége. A szociális és egészségügyi ügyekben érdekelt küldöttség vasárnap rövid városnézést követően betekintett a kiséri napok rendezvényeibe, ahol Ollai Istvánné önkormányzati képviselő, a szociális bizottság tagja kalauzolta őket. Azt követően finn barátaink - felfrissülésre - a ligeti uszodába látogattak el.

Másnap, Pünkösd hétfőjén a város szociális és egészségügyi helyzetéről tájékozódtak a vendégek. Ellátogattak a kertvárosi lakótelep gyógyszertárába és orvosi rendelőjébe, a területi kórházba és az idősek otthonába. Délután a nagymágocsi kastélyotthont tekintette meg a küldöttség.

A delegációt június 10-én Szirbik Imre polgármester fogadta a városházán, s adott számukra áttekinthető tájékoztatást a településről. Azt követően a vendégek oktatási intézményekben (Koszta József Általános Iskola, Kossuth utcai óvoda) tettek látogatást, ahova elkísérte őket Szűcs Lajos alpolgármester is. Szentesi tartózkodása alatt a finn delegáció üzemlátogatáson vett részt a Hungerit Rt.-ben. Felvételünk a Koszta József Általános Iskolában készült.


<<< Vissza