<<< Vissza

Edzői mérleg
Tábor sakkozóknak

2003. május 30.

 
Ugrai Imréről elnevezett sakk szimultán versenyt rendezett a Szentesi Spartacus SK és a Szabadidős Sportklub a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. Az eseményen Hajdú István mesterjelölt, a Szentesi Spartacus SK sakkozója minden versenyzőtársa fölött győzedelmeskedett, csupán egy döntetlent ért el, dr. Makay Andorral szemben.
Vele beszélgetünk a bajnokságról. Ami nem minden izgalom nélkül zajlott le. Az edző már tavaly panaszkodott a szűkös létszám miatt. A versenyzők - amatőr csapatról lévén szó - nem mindig érnek rá. Dolgoznak.

- Eredmény az, hogy továbbra is a nemzeti bajnokság második vonalában játszhatunk - mondta dr. Makay Andor. - Köszönet az önkormányzatnak, a szponzoroknak, akik lehetővé tették számunkra, hogy eljuthassunk a mérkőzésekre. Ezúton is megköszönöm a játékosok hozzáállását, akik a szabadidejüket áldozták fel a város sakkéletéért.

A csapat 11. helyen végzett a 12-es mezőnyben. Osztályozót kellett játszaniuk Lajosmizsével, őket 10-2-re verték. Az edző a legjobb pontszerzők között említi Karsai István, Papp József, Nagy Helga, az ifjúságiak közül Bardóczi János nevét. Igaz, Mészáros Imre teljesítette a legtöbbet, 90 százalékos pontszerzőnek bizonyult, hozzá kell tennem, a tizedik táblán játszott. Ott aránylag könnyebb ellenfelekkel játszhat a sakkozó, mint az első táblán. Itt elsősorban Hajdú István nevét említeném. A többiek 50 százalékos eredményt hoztak.

- Játékunkat gyakran az erőlködés jellemezte. A csapat többször állt nyerésre, végül kikapott. Bajnoki szereplésünkre rányomta bélyegét a kieséstől való félelem is. Pedig a csapat megüti az NB II-es szintet. Ezt az osztályozón is bizonyítottuk. Két ifjúsági játékosunk, Bardóczi János és Kondor Dániel jól beilleszkedtek a csapatba - értékelt az edző, majd bejelentette:

- Sajnos több pénzünk nincs, a nyári fölkészülési versenyen úgy tűnik nem tudunk részt venni. Egy versenyző közel 40 ezer forintba kerülne személyenként a 9-10 napos versenyre az utazási költség, 12 játékosnál ez már 480 ezer forintot jelentene. Szinte ennyit kapunk összesen az önkormányzattól.

A megyei bajnokságban 7 csapat közül a 6. helyezést érték el a Spartacus SK sakkozói. Egy ifjúsági csapattól ez nem rossz eredmény a felnőttek között. Különösen akkor, ha elmondjuk, ők is gyakran hiányoztak a mérkőzéseken, más irányú elfoglaltságuk miatt nem állhattak ki sakkozni.

*
A Szentesi Művelődési Központ sakktábort szervez általános iskolás korú gyermekek részére. A Móricz Zsigmond Művelődési Házban július 7-11-ig, naponta 8-16 óráig tartó tábort Kőhalminé Forrai Julianna pedagógus, sakkoktató vezeti. Jelentkezni személyesen a Művelődési és Ifjúsági Házban lehet. Telefon: 314-211. Továbbá Kőhalminé Forrai Juliannánál a 311-765-ös számon.


<<< Vissza