<<< Vissza

Tévében a Pom-Pom
Nagyágyúkkal egy csapatban

2003. május 30.

 
Legutóbbi számunkban már hírül adtuk a Pom-Pom együttes televíziós szereplését. A fiúk az RTL klubban jártak. A fellépést követően az együttes frontembere, Kovács Attila megjegyezte: amire büszkék, nem egy neves cég, vagy menedzser rakta be az együttest a tévébe, hanem egyszerűen felfigyeltek a CD-re, amit kiadtak. Meghallgatták és valószínűleg tetszett nekik.

- Mészáros Gábor zenekari tag, a kiadó sokfelé elküldte az anyagunkat, itt felfigyeltek ránk - meséli Kovács Attila. - Látták, ez a zenekar nem most kezdte a pályáját, sokfelé járt már az országban. Hétfői napon szóltak, hogy a szerdai műsorban játszunk. Ilyen gyorsan ment az egész.

- Milyen volt a szereplés?

- A Delelő című műsorban, a gyermekeknek szóló blokkban léptünk fel. A Baba-Mama Magazinban. Ahol mind a négy dalunkat lejátszhattuk. A rendező, az operatőr nagyon meg volt elégedve velünk. A műsor közben sok telefont kaptak, dicsérőeket. Tetszett nekik, hogy bemozogtuk az egész teret, a gyerekeket is bevontuk a játékba. Szó volt arról, hogy valamiféle beszélgetés is lesz velünk az adásban, azonban a zsúfolt program miatt nem jött össze a dolog. Talán majd egy másik alkalommal, a Kölyök klubban. A rendező már felvette a kapcsolatot Gáborral. Ott a Pom-Pom lesz a meghívott zenekar.

- Közben már javában tartanak a gyermeknapi programok.

- Mi is elkezdtük 24-én Békéscsabán, aztán másnap Tamásiban volt teltházas fellépésünk, azután Budapest következett, a Margitszigeten az ország legnagyobb gyermekfesztiválját rendezték meg. A kétnapos programban mi a nagyréti (óriás)színpadon szerepeltünk, fantasztikus volt az egész. Maga a nagyméretű színpad, a csúcstechnikával kreált hangosítás! És óriási tömeg. Talán 60-80 ezer ember. Ezen a színpadon léptek fel az úgynevezett főelőadók, mi a vasárnapi programban játszottunk, neves társaságban. A Pa-Dö-Dö után. A Judit és a Zenemanók, valamint a 100 Folk Celsius jött utánunk. De ezen a színpadon lépett fel a Crystal, a Groovehouse és Hevesi Tamás. Csak néhány nagyot említek. Hogy vidéki zenekar létünkre közéjük kerülhettünk, az nagy dolog. Jól sikerült a fellépés, ezres tömeg tapsolt nekünk. Mindenki gratulált, a szervezők is megkerestek bennünket. Rengeteg kazettát, CD-t eladtunk.

- A folytatás...

A tervek szerint 30-án Bodajkra megyünk, aztán Makón játszunk, majd azt követi a hazai fellépés. A szentesi közönségnek is bemutatjuk azt a műsort, amit már Budapesten láthattak a gyerekek. Ez az Ernő Afrikában alapötlete, egy teljes, , 50-60 perces koncertanyag, már Pesten is végigjátszottuk. Délután 4 órától a népi és kirakodóvásáron játszunk, a Kossuth téren. Aztán Miskolc következik. Mivel már foglalt volt az elsejénk, így hátrább tették június 8-ra, a szervező ugyanaz, akik a margitszigeti programot szervezték. A neves együttesek mellett most már a Pom Pomot is futtatják. Jó egy ilyen csapatba bekerülni.

Végezetül álljanak itt a főszereplők nevei. Íme: Mészáros Gábor (billentyűs hangszerek), Vincze Attila és Oláh Csaba (gitár), Kókai Attila (dob) és Kovács Attila (ének).


<<< Vissza