<<< Vissza

Egyelőre nem eladók
Az önkormányzat tulajdonában lévő cégek

2003. május 30.

 
A képviselő-testület májusi ülésén beszámolót készítettek az önkormányzati tulajdonú cégek. A zárszámadás kapcsán szóba került egyik-másik, gazdasági társaságban vagy kht.-ban működő cég értékesítése.

A vita mindjárt a Szentesterv Kft. beszámolójával kezdődött. Karikó Tóth Tibor képviselő kijelentette: mivel a cégben az önkormányzatnak csak résztulajdona van, annak értékesítését indítványozta, mondván, a bevételt más feladat elvégzésére fordíthatná a város. A polgári frakció részéről javaslat érkezett a Szentes-Liget Kft. és a Rádió Szentes Kht. önkormányzati tulajdonrészének eladásáról.

Érvelésük így hangzott: működésük, működtetésük vagy veszteséget termel, vagy jelentős önkormányzati támogatást igényel. Kimondták, a Szentes-Liget Kft. (a cég üzemelteti a Liget éttermet) tulajdonrészének eladása most azért is helyénvaló, mert a strand felújítása kapcsán nőtt a piaci értéke.

Szirbik Imre
polgármester elmondta, a korszerűsített strandon csak májusban csaknem annyi bevételt könyvelhettek el, mint az elmúlt évben. A források növekedése a szolgáltatás színvonalának megfelelően kialakított jegyárral és a szigorú beléptetőrendszerrel függ össze. Dr. Demeter Attila arról számolt be, hogy a korábban anyagi gondokkal küszködő kft. lassan visszafizeti a régebben felvett hiteleket. Ésszerűtlennek vélte most eladni a színvonalas vendéglőt. A frakció bírálta a kft. ügyvezetőjét is, mivel az nem jelent meg a beszámoló tárgyalásán. (Mint később megtudtuk, az időpontban külföldön tartózkodott.) Aztán felvetődött a kérdés: kap-e mindazért tiszteletdíjat? Mint kiderült: nem.

A polgári frakció a rádióval kapcsolatban kifejtette: évek óta jelentős önkormányzati támogatást igényel, eladása esetén a ráfordítás töredékéért vásárolhatna műsor- és reklámidőt az önkormányzat.
A képviselő-testület döntése alapján egy későbbi időpontban visszatérnek majd a témára.

L. J.


<<< Vissza