<<< Vissza

A kihívás napján megmozdult a város

2003. május 30.

 

Minden év májusának utolsó szerdáján - immár 13. alkalommal - rendezi meg a Szabadidő Sportszövetség a kihívás napját. A kezdeményezés Kanadából indult, és az egész világon elterjedt.

A hagyományokat ápolva Szentes és Csongrád hivatala és önkormányzati testülete több tusában mérte össze erejét. A kötélhúzást a Szentes-Csongrádi közúti hídon Csongrád, a Free Styles formátumú úszást, Szentes nyerte. Teniszben Csongrád diadalmaskodott, a teremfociban a szentesiek örülhettek, mert a hivatalok közötti 5-3, a testületek között 5-2 lett az eredmény.

A nemzetközi sportnap célja az egészséges ember, és az egészséges életmódra nevelés, illetve a legsportosabb település cím elnyerése. 15 perc folyamatos fizikai teljesítést értékelnek, lehetőleg minél többféle mozgásformában.
Az eddigi 13 magyarországi alkalom során 7 olyan település van, amelyik kivétel nélkül mindegyiken részt vett, köztük Szentes. Volt olyan, amikor kategóriában nyertünk, de ezt az idén sem tudtuk megismételni. Annak ellenére, hogy a teljesített pontjaink száma, nagyon megközelítette a város lakosságának létszámát, hiszen a 21 órai jelentés alapján Szentes 32 ezer 257 pontot ért el, ami "statisztikailag" közel 100 %-os megmozdulást jelentett. Ezzel az eredménnyel azonban a kategóriánkban csak a 11. helyet értük el, de azért több budapesti kerületet megelőztünk.

Mint nemzeti sportváros kitettünk magunkért, hiszen a hajnali úszóktól, az óvodákon, iskolákon át megmozdultak a hivatalok, intézmények, a honvédség tagjai., A délutáni órákban több tucat sportágban az egyesületek tagjai, versenyzői sportoltak. Felhívásunkat komolyan vették a Sima F. utcai pszichiátriai intézet tagjai, ápoltjai, akik egy órás sétával járultak hozzá a sportnap sikeréhez, illetve a saját egészségük fenntartásához. A sportcsarnokban, a sportközpontban, a teniszpályákon, az uszodában egész nap szervezett versenyek zajlottak.

A sportcsarnokban egész nap pattogott a labda. Elsősorban a hölgyek próbálták ki az aerobic több fajtáját. A középiskolásoknál a fiú labdarúgótornát a Bartha János szakképző, a női kosárlabdát a HMG, a fiú kosárlabdát a Pollák szakközépiskola tanulói nyerték.

Garai Sz. Imre
sportreferens


<<< Vissza