<<< Vissza

A megyeházáért

2003. május 30.

 
Farkas Sándor országgyűlési képviselőnek a napokban jutott tudomására, hogy a 2003-as évi címzett támogatásokban szereplő törvényjavaslatból a szentesi volt megyeháza pályázata kizárásra került. Azt sem a Belügy-, sem a Pénzügyminisztérium nem támogatja. A honatya - a helyi képviselők döntését véve alapul - a törvényjavaslathoz egy önálló képviselői módosító indítványt adott be. Abban megjelölte a forrásokat is a volt megyeháza épületének felújításához.

A módosító indítványt május 28-án az első helyen kiemelt bizottság, a Parlament önkormányzati bizottsága tárgyalta, s a mintegy 90 módosító indítvány közül ez az egy kapta meg a grémium támogatását.
- Úgy ítélem meg, a remény továbbra is megvan arra, hogy a volt megyeháza felújítására beadott pályázat a címzett támogatások sorában újra értékelhető legyen. Amennyiben a parlament plenáris ülésén is zöld utat kap az indítvány, akkor lehetőség van arra, hogy a beruházás legkésőbb jövőre elindulhasson - tájékoztatta lapunkat Farkas Sándor.

*

Az ügy kapcsán megkérdeztük Szirbik Imre polgármestert is.

- Végtelenül örülök, hogy több évi vívódás után, a város vezetésének kezdeményezése mögé Képviselő úr is odaállt. Bár a három éven át beadott megyeházi pályázatokkal kapcsolatban a parlament ülésén, az Orbán-kormánnyal egyező módon az elutasító nem gombot nyomta meg, örömteli számomra, hogy a kormányváltás után, eddigi álláspontját megváltoztatva a megyeháza mellé állt.

A hivatkozott procedúra, még a 2002-ben benyújtott, és az akkori kormányok által nem támogatott pályázat parlamenti végszavazását jelenti.

2003-ban újra, immár ötödik alkalommal is beadta a város a megyeháza pályázati anyagát, melyet a szakértői bizottságok támogatásra alkalmasnak találtak, s jelenleg a minisztériumok közötti tárcaegyeztetés folyik. Ennek eredményeként várhatóan a nyár folyamán hozza meg a kormány a pályázattal kapcsolatos, remélem támogató döntését.

A város vezetése minden törvényes eszközt felhasználva lobbizik azért, hogy e hosszú évek óta vajúdó ügy végre célba érjen és mindnyájunk nagy álma megvalósuljon.
Nagyon örülök annak, hogy Szentes kitartó, megalapozott pályázati munkáját a parlamenti bizottság támogatásra méltónak ítélte.

Köszönettel veszek ezután is minden segítséget és támogatást, aki ebben az ügyben mellénk áll.


<<< Vissza