<<< Vissza

Pólós körkép
 Harmadik helyen a lányok

2003. május 23.

 

Hétvégi győzelmével a Bertók SC versenyben maradt a vidék legjobbja címért. A Kontavill-Szentes utánpótlás csapatai az Egerrel és a BVSC-vel találkoztak. A Carnex-Szentes ifjúsági gárdája a harmadik helyen zárta az alapszakaszt.

Az OB-I/B-s vízilabdabajnokság hetedik helyén álló Bertók-fiúk vasárnap az Egri Vízmű csapatát látták vendégül a ligeti uszodában. A heves megyeiek góljával kezdődött a mérkőzés, sőt némi kiegyenlített játék után 4-2-re elhúztak. A hazaiak részéről a két center, Orosz Róbert és Czirok Csaba még időben parádézott az egri kapu előtt, két-két góljukkal a végjátékra megnyugtató előnyt szerzett a Bertók SC, amit a szentesi kapus, Orosz László bravúrjainak köszönhetően meg is tudott tartani a Kurca-parti gárda. A találkozót 7-6-ra a Bertók SC nyerte. Vasárnap 14 órakor a Bánki Donát Főiskola csapatát fogadják a szentesiek.

A Kontavill-Szentes korosztályos legénységei szombaton, hazai pályán az Eger ellen szálltak vízbe. A helyi együttesek közül csak a gyerek csapatnak okozott fejtörést az ellenfél, itt 5-5-ös döntetlen született, a serdülők 14-4-re, az ifik 18-5-re győztek.

Vasárnap már egy jóval keményebb társulat utazott Szentesre. A BVSC fiataljait minden korosztályban a legjobbak között kell említeni, bár ugyanez igaz a Kontavill gárdáira is. E megállapítás tükrében nem véletlen, hogy a gyermek és a serdülő csapatok ádáz csatája döntetlennel zárult, a legfiatalabbaknál 7-7-es, az utóbbinál 6-6-os eredmény született. Az ifi gárdák párviadala csak a harmadik negyed elejéig volt ilyen kiegyenlített, a pontveszteség nélkül élen álló fővárosiak végül 9-5-re győztek. Hétvégén ismét duplaforduló vár a fiúkra, szombaton a Vasas, vasárnap a Szeged látogat Szentesre.

A Carnex-Szentes ifjúsági csapata hétvégén Békéscsabán zárta a bajnokság alapszakaszát. A pólós lányok először magabiztos játékkal 9-3-ra kiütötték az Angyalföldi Sportiskola csapatát, majd egy roppant szoros mérkőzésen 5-4-re maradtak alul a BVSC ellen. E felemás hétvége után a szentesi lányok a harmadik helyről várják a rájátszást.

B.D.


<<< Vissza