<<< Vissza

Lóra ülnek a versenyzők

2003. május 23.

 
A lovassportban is megkezdődött, a 2002-2003-as versenyidény. Babinszky Zsuzsanna a Szent László Lovasklub vezetője, a klubnál történt változásokról illetve az idei versenyidényről tartott beszámolót.

- Gyakorlatilag a klub működése ugyanazon az alapokon fekszik mint az előző években hallottuk bevezető szavaiban, majd így folytatta.

- Folytatjuk a folyamatos fejlesztést, pótoljuk a lovasklub pályáinak felszerelését. A sokrétű munka mellett versenyeken is indulunk. Nagy előrelépés, hogy egy-két hónapon belül felépítjük a fedett téli lovaspályát, ami a lovak téli mozgatását lehetővé teszi. Így egy szisztematikusabb edzésterv alapján fogunk dolgozni.

Másik változás, hogy végre felállt az a piramis, amit én mindig szerettem volna. Immárom három minősített edző tevékenykedik klubunkban. Márté Mihály a kezdő lovasok oktatását végzi, jómagam is edző vagyok, de a kevés szabadidő miatt, inkább saját lóval rendelkező vendéglovasok munkáját segítem. Néhány hónapja nálunk tart edzéseket heti egy alkalommal Panca Cornel Teodor, aki maga is nemzetközi szintű ugrólovas, korábban díjlovasként is versenyzett.

Babinszky Zsuzsa kitért az eddigi verseny eredményeire: - 2003-ban eddig három versenyen "ültem lóra". Két lovat versenyeztettem könnyű-, és középkategóriában. Mindkét lovam minden számban helyezett volt. Eddigi megmérettetésen 2. és 6. helyezést értem el.

Az évi tervekkel kapcsolatosan kiemelte, a másodosztályú minősítéssel rendelkező klubvezető:

- Két versenyt és egy lovasnapot szervezünk 2003-ban. Az első verseny május 31-én, egynapos díjlovagló versenysorozat fordulója, egyben Csongrád Megyei Bajnokság II. fordulója, valamint Kozma Ferenc-kupa. Ezen a eseményen, a versenyszámok szüneteiben más szakág bemutatóival szórakoztatjuk a közönséget. Istenes Csilla tart egy nagyon érdekes és színvonalas Western bemutatót. Lovas tornászok ( Aranyági Ménes Hódmezővásárhely) valamint a Kovács család díjugrató bemutatója színesíti a programot.

Június 1-jén nyílt lovasnapon várjuk a lovassport iránt érdeklődőket. Lesz díjlovas zenéskűr, lovastorna bemutató (Szentesi Kinizsi), ugróbemutató, ezen a napon lesz ingyenes lovaglási lehetőség. Szeptember 7-én pedig "C" kategóriás díjugrató versenyt tervezünk. Remélem, hogy az anyagiak összeállnak, s megtudjuk ezt a versenyt rendezni.

Dunás V. Zoltán


<<< Vissza