<<< Vissza

A nyuszival játszottunk

2003. május 23.

 

Szeptemberben egy pályázati felhívás kapcsán a Kiss Bálint Református Általános Iskola 3.a osztályosai elhatározták, hogy részt vesznek a Quickycsoda című játékban. Az egyes fordulók érintették a sport, az iskola, a természettudományok és a zene világát. A versenyt 6 fordulósra tervezték, minden fordulóból csak a legjobbak léphettek tovább a 3000 induló iskolából.

A tanító nénik vezetésével számos, híres emberekhez kötődő feladatot kellett megoldaniuk. A gyerekek az összegyűjtött fogalmazásokat, rajzokat nagyon tetszetős külsejű, szép füzetekké állították össze. Az egész tanéven át tartó fáradozás nem volt hiábavaló. Április elején érkezett az értesítés, hogy a legjobb 100 iskola Magyarország négy régiójában vehet részt az eredményhirdetésen.

A "kissbálintosok" 27 fős csapata április 30-án Mezőtúrra utazott a gálára. A megnyitó után Hevesi Imre zenés műsorát élvezhették a gyerekek, majd közös torna kezdődött Béres Alexandrával. Sebestyén Mártától énekeket tanultak és megismerkedtek a tilinkóval. A program sportjátékokkal zárult. Mindenki izgalommal várta az eredményhirdetést.

Itt kiderült, hogy a 25 legjobb iskola mindegyike 100.000 Ft értékű sporteszközt vihet haza, ami két fa kézilabda-kaput és sok-sok színes labdát jelentett. Így tehát ajándékokkal és szép élményekkel tértek haza a szentesi gyerekek a mezőtúri főiskola sportcsarnokából. A játék kapcsán a gyerekek nemcsak tudással, hanem az együtt munkálkodás, a közös játékok örömével is gazdagodtak.

A szülők nevében szeretnék köszönetet mondani a tanító néniknek, Csige Hajnalkának és Kósa Ágnesnek, hogy a tanév folyamán végig kitartóan és sok energiát, ötletet felhasználva segítették, buzdították a gyerekeket. Köszönjük!

A Kiss Bálint Református Általános Iskola 3. a osztálya nevében

Fekete Nagy Katalin


<<< Vissza