<<< Vissza

Megütötte a vendéget
Betörés-kábítószer-baleset

2003. május 23.

 
Folyik a nyomozás az április 30-a és május 4-e között elkövetett rongálások és szemetesek eltulajdonítása ügyében. A lakosság felháborodását is kiváltó esetekben az Eszperantó hídról a fenti időszakban ellopták a virágokat, leszerelték és eltüntették a kukákat, valamint a Kossuth téren lévő díszkútban is kárt okoztak ismeretlenek. A rendőrség várja a szemtanúk jelentkezését a fenti esetekkel kapcsolatban.

Betörtek az egyik szegvári üzletbe hétfőre virradóra. Az eddigi adatok szerint a hátsó bejárati ajtó volt nyitva, ezen sétáltak be a tolvajok. A kár 200 ezer forint.

Büntetőeljárást folytatnak egy szentesi szórakozóhely rendezője ellen, aki nézeteltérésbe keveredett az egyik vendéggel. A szóváltás után a férfi megütötte a vendéget, ezért súlyos testi sértés miatt indult eljárás ellene.
Még áprilisban történt, hogy egy hölgy az Obsitos italbolt előtt az esti órákban tüzet kért egy ott elhaladó férfitől, aki nem tudta teljesíteni a kérést. A nő ezen annyira bedühödött, hogy verni kezdte a férfit. A harcias hölgy ellen garázdaság miatt indult vizsgálat az ügyben.

Múlt heti lapszámunkban már beszámoltunk arról, hogy három mindszenti férfit már elfogott a rendőrség egy büntetőügyben, negyedik társuk viszont csak most került a nyomozók kezére, igaz meglehetősen érdekes módon. A férfival szemben felmerült a kábítószerfogyasztás gyanúja, ám ezt a férfi a kihallgatása során tagadta, majd távozott a szentesi rendőrkapitányságról. Fél óra múlva ugyanez a férfi bejelentést tett telefonon, miszerint a vasútállomáson egy úr szeméremsértően viselkedett vele. A rendőrök úgy tűnik a hívás után túl gyorsan értek a helyszínre, mert a kábítószer fogyasztást tagadó férfi nem tudta eltüntetni a nála lévő "füvet", pipát és egyéb eszközöket. A rendőrök természetesen azonnal visszakísérték a kapitányságra, ahol bevallotta, hogy öt éve fogyaszt kábítószert.

Végül pedig egy balesetről, melynek a berekháti vasúti átjáróban lévő sorompó látta a kárát. 18-án délelőtt egy Polski Fiat Szentes felől tartott Szegvár felé, és amikor a vasúti átjáróban megkezdte az áthaladást, a lámpa pirosra váltott. Ezt észlelve a férfi vissza akart tolatni, ám a sorompó akkorra már leereszkedett, így az autós letörte a szerkezetet. Szerencsére komolyabb kár nem keletkezett, a sorompót is gyorsan helyreállították.

H.V.


<<< Vissza