<<< Vissza

Kövek a temetőben

2003. május 16.

 
A képviselőasszony csak dolgozik. Most éppen zúzott követ terített többedmagával a Bánomháti temetőben. Kisériekkel összefogva.

Tudja jól, nem lenne kötelessége. A kisériek pedig azt tudják, hogy Ollai Istvánné sosem riadt vissza a munkától. A szervezésben szinte verhetetlen. Már amennyiben igaz ügyről van szó.

Most éppen a Bánomháti temető elhanyagoltsága foglalkoztatja. Bár, mint mondja, a vallását tekintve reformátusnak kereszteltetett, mégsem nézheti tétlenül például a rossz utat, amelyen becsületes emberek sora teszi meg utolsó útját e földi létben.

- A kisériek összefogtak. Segítettek - mondja a képviselőasszony. - Jó lenne, ha ezt tenné az egyház is. Föl kívánjuk hívni a figyelmet arra, hogy való igaz, a Bánomhátit mindig is a szegények temetőjének mondták, de mi is azt szeretnénk, ha a temetőnk szép lenne. A Kisérben is emberek laknak, és ez a mi temetőnk. Elég régóta ügyködök, most terítettem ötödszörre követ. A katolikus egyház is álljon úgy hozzá, mert a fenntartási költségeket beszedi az emberektől. Költsön valamivel többet a temetőre. Megígérték, hogy megcsináltatják a stációkat, remélem, állják a szavukat.

A képviselőasszony elmondta, Varga József cégétől kaptak három kocsi zúzott követ. A Hódút Kft. szentesi ügyvezetője nem először segít rajtuk, immár ötödik alkalommal járult hozzá a munkálatokhoz. Hogy szebbé tudják tenni a temetőt. A kiséri emberek pedig elterítették a követ. Nem történt semmi azzal, mint mondja, nem esett ki a lapát a kezekből. Azt akarják ezzel elérni, hogy lássák az emberek szívesen dolgoznak, csak lenne eredménye is, hogy az egyház is odafigyelne a temetőre.

- A város építette a ravatalozót, lakossági segítséggel. Úgy kéregettük össze a pénzt. Azelőtt nagyon rosszul nézett ki. Mára a város egyik legszebb ravatalozója lett. Elmondanám, nem vagyunk különbek, mint akiket a Kálváriába temetnek. Mi szívesen csináljuk, csak lássuk az egyház akaratát is. A stációkat én festettem le Varga Sándornak, a városellátó intézmény vezetőjének segítségével. Az egyháztól csak a képeket kaptuk. Azt kérem, hogy a szétterített 20 m3 zúzottkő fejébe vegyenek új fűnyírót a temetőcsősznek - mondja Ollai Istvánné, majd neveket említ, azokét, akik segítettek a munkában. Támogatásukat ezúton is megköszöni.
Íme: Baranyi Jusztina, Dragon Antalné, D. Szabó Istvánné, Dukáné Kovács Anikó, özv. Kotymán Sándorné, Kotymán Sándorné, Kovács István, Kovács Istvánné, Palásti Mihály, Szabó Mihály.

(lovas)


<<< Vissza