<<< Vissza

Gyermeknap
 Felsőpárton kerékpár a főnyeremény

2003. május 16.

 
A dolog a '90-es évek elején kezdődött. Akkor kezdeményezte a Damjanich János Általános Iskola, hogy a Felsőpárton élő tanulóknak, a kicsiknek is legyen gyereknapjuk. Annak idején Szemerédi András iskolaigazgató és Domján Andor, az iskolaszék elnöke támogatta az ötletet, ami mára városi rendezvénnyé nőtte ki magát.

Május 24-én délelőtt 9 órától délután 5-ig ismét megrendezik a Damo gyermeknapot. Az eseményt a Csongrád Megyei Közgyűlés és a helyi önkormányzat, továbbá szentesi és városkörnyéki cégek támogatják. A felajánlott segítséget a szervezők a résztvevő gyerekekre, a szórakoztatásukra fordítják. A műsort szervező pedagógusok és a szülői munkaközösség egész napos programot biztosítanak számukra.

- A gyermeknap résztvevőit vendégül látjuk üdítőkkel, szendvicsekkel kínáljuk. A programban mindenki megtalálhatja a maga kedvelt szórakozását - tájékoztatta lapunkat Hornyik László, az iskolaszék elnöke, majd közülük felsorolt jó néhányat, melyet lentebb is közlünk. Mint mondta, a program még változhat, bővülhet, gyarapodhat. Egyben kéri a vállalkozókat, amennyiben hozzá kívánnak járulni a program sikeréhez, azt megtehetik az iskola 562-385-ös telefonszámán.

A város legnagyobb zöldfelületével rendelkező oktatási intézményében a sportrendezvények között lesz kispályás labdarúgókupa, ugrógála, utcai kosárra dobó verseny, családi sportversenyek, légpuskalövészet, íjászat, asztalitenisz és sétakocsikázás. Valamint látványshow.

A kézműves műhelyekben a só-liszt gyurmázás, gipszöntés-festés, korongozás, gyöngyözés, bőrözés, üvegfestés, arcfestés titkait sajátíthatják el a gyerekek. A kulturális események között megemlíthetjük a Damjanich-Deák iskolák, valamint a Damjanich óvoda bemutatóját, a kulturális vetélkedők sorozatát, néptáncbemutatókat, a Lajtha László Zeneiskola ifjúsági fúvószenekarának, illetve ütős együttesének koncertjét A rendezvény sztárvendége a Desperado együttes. Lesz tombola is, a szerencsés nyertes fődíjként egy montain bike kerékpárt nyerhet.


<<< Vissza