<<< Vissza

Késsel zsaroltak
 Megharapta az albérlőjét

2003. május 16.

 
Őrizetbe vétel mellett folyik büntetőeljárás egy szentesi férfi ellen. Aki az egyik tanyán lakott és a lakhatás ellentételezéseként munkát végzett, valamint pénzt kapott a házigazdáktól. Egy idő után azonban ez az összeg már nem volt megfelelő a férfi számára, ezért szállásadóját és annak feleségét megfenyegette, hogy ha nem adnak át neki 30 ezer forintot, akkor súlyos következményekkel kell számolniuk.

A fenyegetést szóváltás követte, majd a vita végén a férfi rázárta a ház ajtaját a tulajdonosokra, akik később kimenekültek a házból. A gyanúsított a menekülő családtagokat üldözőbe vette, a feleséget utolérte, majd megütötte úgy, hogy az elmozdulásos orrcsonttörést szenvedett. Ezután a házigazdának esett neki, aki a dulakodásban megharapta albérlője ujját. A férfit később elfogták és egyéb bűncselekmények miatt is (a jelenlegi adatok szerint erőszakos nemi közösülés és szemérem elleni erőszak gyanúja is felmerült) eljárás indult ellene. Szintén őrizetben van az a szentesi férfi, aki a Szentes környéki tanyákról színesfémet és fémalkatrészeket lopott el (60-300 ezer forint között értékben), valamint szerzői jogsértéssel is gyanúsítható. Fiatalabb diáktársaikat fenyegették meg idősebb tanulók az egyik szentesi középiskolában.

A zsarolók tapétavágó késsel készpénzt, üdítőt és egyéb dolgokat követeltek maguknak. A rendőrség négy fiatalkorú ellen kezdte meg a bűntető eljárást súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt, amely a törvény szerint akár kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Szegvári tanyák fosztogatóit kerítették kézre a szentesi rendőrök néhány napja. A három mindszenti férfi ellen betöréses lopás, kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás.

A cserebökényi tanyák fosztogatói is rendőrkézen vannak már, a két férfire eddig négy betörést tudtak rábizonyítani. A Szentes központjában történt betörések ügyében is jó nyomon van a rendőrség, folyik az esetek tetteseinek felkutatása. Beindult a strandszezon, ezzel párhuzamosan pedig a tolvajok is elkezdtek dolgozni az uszoda területén. Hetente 2-3 alkalommal érkezik bejelentés ellopott mobiltelefonok, pénztárcák miatt. Értékeiket ne hagyják őrizetlenül, bármennyire is biztonságosnak tűnik a strand területe. A kerékpártolvajok is dolgoznak, főleg a hétvégi éjszakákon tűnik el sok bringa a város központjából. A szórakozóhelyeket érdemes tehát gyalogosan vagy taxival megközelíteni.

H. V.


<<< Vissza