<<< Vissza

Az ugrálóvár hősei
Mátéffy egészségnap

2003. május 16.

 

Óvodánk kiemelt feladata az egészséges életmódra nevelés. A napi rendszeres mozgás, a helyes életritmus, az egészséges táplálkozás kialakítása már az óvodáskorban fontos feladat. Intézményünk ennek szellemében alakította ki pedagógiai programját.

A program megvalósításához kapcsolódva egészségnapot szerveztünk, melynek mottója " Ép testben, ép lélek ".
Ezen a verőfényes májusi délelőttön óvodánk hangulatos programokkal várta a családokat.

Először a nagycsoportos mazsorettcsoport hangulatos bemutatója hozta lázba az érdeklődőket. A Koszta József Ált. Isk. lányai Janiga Lászlóné vezetésével színpompás labdagyakorlattal szórakoztatta a nézőket. A bemutatót óvodánk táncosai zárták egy kis ízelítőt adva a néptánc szépségeiből.

A hangulat csak fokozódott, hiszen zenére az egybegyűltek kicsik és nagyok együtt mozogtak az óvó nénik segítségével. A mozgás után jólesett egy kis kóstoló a zöldségekből, gyümölcsökből, sajtokból összeállított falatkákból.

Az igazi szórakozás csak ezután kezdődött, hiszen mindenki az ugrálóvár segítségével lendülhetett a magasba.
A tornateremben új képességfejlesztő eszközöket próbálhattak ki. A gólyalábat, a go-gót, a kézi tekergőt, a bujkákat örömmel vették birtokukba a gyermekek.

Akik már nagyon elfáradtak reform élelmiszereket kóstolgathattak és gyógyteával olthatták a szomjukat.
Az érdeklődőknek számítógépes talpvizsgálat segített az esetleges hibák felderítésére.

Az udvaron egész nap zene szólt a mozgáshoz. A legnagyobb élmény, hogy szülők, gyerekek egész délelőtt együtt mozoghattak. Remek alkalom volt a szabadidő hasznos eltöltéséhez, az egészség megőrzésére, megvédésére. Kellemesen elfáradtunk, vidáman eltöltöttünk ezt a délelőttöt. Köszönjük támogatóinknak, hogy változatos lehetőségekkel biztosították a nap sikerességét.

A Mátéffy óvoda nevelőtestülete


<<< Vissza