<<< Vissza

Gondolatok

2003. május 16.

 
Szent Ágoston így kínálta embertársainak a Bibliát: TOLLE, LEGE, azaz Vedd és olvasd! Én a május 8-i siófoki szörnyű tragédia hatása alatt egyetlen bibliai verset kínálok neked ezzel a kéréssel: ezt olvasd el és majd gondolkozzál. "Nem tudjátok, mit hoz a holnap: mert micsoda a ti életetek? Bizony pára az, amely rövid ideig látszik, azután pedig eltűnik." (Jakab apostol levele, 4. rész l1. vers). Ugye nem kell hozzá prédikáció?

+++++++++++++++++++++++

Mindenki tud annyit a közlekedés szabályairól, mint én, mégis figyelmébe ajánlok a szabályalkotóknak két tanácsot a vasúti útkereszteződéseken a jelenleginél biztonságosabb áthaladás érdekében: a sínekre ráhajtás előtt mintegy 100 méter távolságban el kellene helyezni 4-5 "fekvő rendőrt", ami sebességkorlátozásra kényszerítheti az érkező jármű vezetőjét, részben "felébreszti" a fáradtságtól figyelmetlen sofőrt. Közvetlenül a fekvő rendőr után szokatlanul nagy méretű, 20 km-es maximális sebességkorlátozást jelző táblát kellene elhelyezni. Aki ezek után sem figyel, azon a csapó-karos sorompó sem segít.

+++++++++++++++++++++++

Az Alkotmánybíróság tekintélyét nem növelte meg a hosszú várakozás után meghozott állásfoglalása az euthanázia kérdésében. Egyébként fenntartások nélkül csak az egyhangú döntés fogadható el: az igazság ugyanis nem feltétlenül a többség véleményében van. A pápaválasztáshoz hasonlóan bezárva kellene ülésezniük mindaddig, amíg egyhangú véleményre nem jutnak az alkotmánybírák, akik amúgy sem az "istenek tanácsa", de még a félisteneké sem. Általában túl magasan székelnek a mindennapi élet felett...

+++++++++++++++++++++++

Habsburg Ottó minden tekintetben kivételes nagy embernek számít, de attól tartok, hogy amikor nekünk magyaroknak a következő szavakkal bókolt, tévedett: "A magyarok az egyetlen európai nemzet, amely nem vitte külföldre a belpolitikai viszályait". Az igaz, hogy a magyar nemzet nem vitte külföldre, jól is tette, mert a magyar közéletnek kétségbeejtően legrosszabb területe a belpolitika, amelynek a rossz híre már régen ismert külföldön. Bár ne így volna...

+++++++++++++++++++++++

Akarsz fiatalodni? Állj elém, kérdezz meg, hány éves vagyok? Én megmondom, mire te ezt mondod majd: "Tényleg? Már ennyi? Én még csak..." és vidáman mégy tovább. Isten áldjon meg!

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza