<<< Vissza

Százötven öröm
A vöröskereszt egy százalékából

2003. május 16.

 
A Magyar Vöröskereszthez tavaly közel 30 millió forint folyt be a helyi jövedelemadók egy százalékából. Ebből a megye több mint 1 millió forintot kapott. Továbbosztva az összeget, abból a szentesi területre 200 ezer forint jutott. Ami arra volt elegendő, hogy a pénzből 150 csomagot oszthattak szét május 7-én a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

Egyébként a megyében mindenütt tartottak csomagosztás. Azok számára, akik nem tudtak eljönni, a Vöröskereszt aktívái kiszállították az ajándékokat.

Agócs Lászlóné vöröskeresztes titkár elmondta, mivel 2003. a fogyatékkal élők európai éve, ezért kiemelt cél lett a csökkent munkaképességűek támogatása. A rendezvény egy kis ünnepséggel kezdődött, a titkár először dióhéjban ismertette a Vöröskereszt történetét, szólt a napjainkban folyó munkáról, majd a Szilver Táncsport Egyesület táncosai (Borbás Csaba és Szepesi Anett) adtak műsort, őket követték a Petőfi Sándor Általános Iskola 6. osztályos tanulói Takács Pálné vezetésével. Ők énekeltek. Utána jöhetett a csomagosztás. Képünkön Szűcs Lajos alpolgármester Gyalai Pálnénak adja át az ajándékot.


<<< Vissza