<<< Vissza

Fák, virágok, könnyek

2003. május 9.

 
Az ember nem szívesen hall, olvas olyan dolgokról, amelyek munkánk, környezetünk rombolásáról szólnak. Az ember már olyan, csak a szépre emlékezik. Ez alól a szentesi polgár sem kivétel.

Még előttünk vannak az április 29-én kiültetett virágcsodák az Eszperantó-hídon. Magunk előtt látjuk az uszoda átadó ünnepségére feldíszített hidat, tároljuk emlékezetünkben a szépet - egészen péntekig. Amikor is...

A városellátó intézmény dolgozói locsoláshoz készültek a hídon. Az időre azonban már összesen három szál virág árválkodott a ládákban. Azzal a százzal szemben, amit kiültettek. Balogh Györgyi városi főkertész fátyolos szemmel meséli a látottakat: a vandalizmusról. Mint mondja, iszonyatos szeméthalmaz, borzalmas látvány várta őket május 2-án.

- A másik: a Luther téri díszkutat majdnem szétszedték az ünnep alatt. Az volt a szerencse, hogy vasárnap egy kollégánk arra járt, látva a rongálást, kikapcsolta a kutat. Megrongálták, kiszedték a csöveket. Anyaghiány miatt a kút jelenleg nem üzemel. A mögötte lévő liliomokat borzalmas módon megtépkedték, a leveleket bedobálták a díszkút tányérjába, amitől az természetesen eltömődött. Ezek szándékos dolgok. Azzal együtt, ha a jubileumi parkban kiültetünk egy fát, azt is kitörik, szerintem figyelik a munkát, lesnek bennünket, hol, mit lehet majd utánunk tönkretenni - panaszolja a főkertész.

Tőle tudjuk, hogy a Kossuth téren az új padokból is összetörtek egyet, most szedték le a padléceket, mint mondja, a városnak ilyen padjai nincsenek tartalékban, majd az asztalosokkal készíttetnek egyet. Addig...
Jó lenne leülni egy kicsit, pihenve figyelni a város forgatagát, fák hűvösében beszélgetni, jó lenne hűs vízben oltani szomjunkat, élvezni a nyarat, a szabadságot. Ha lehet.

Amíg... Meggondolatlan, vandál, embernek látszó lények el nem rontják az egészet.

(lovas)


<<< Vissza