<<< Vissza

Gondolatok

2003. május 9.

 
Miközben hétmérföldes lépésekkel fejlődik az orvostudomány és a technika, aközben egyre nő a félelem az újabb tömeges halállal fenyegető betegségektől, mint az AIDS mellett már a SARS, a modern pestis is. Nem enyhül a nagyvilágban az éhínség, de nem húzódik vissza a fegyverkezés sem, együtt fut a békevágy és a bámulatos pusztító erővel fenyegető új fegyverkezés. Két motor működik fékezhetetlenül: az élni akarás és a meggazdagodás vágya, akár a mások elpusztítása árán is. Aki még nem tud imádkozni, az tanulja meg, aki pedig már tud, az ne hagyja abba. Rászorul a világ, benne Európa is.

++++++++++++++++++++++

Nem mindegy hogyan írjuk-mondjuk: bulgár vagy bolgár? Bulgáriában nem bulgárok, hanem bolgárok laknak. A kertészet úttörői is bolgárok voltak, akik Bulgáriából jöttek hazánkba.

++++++++++++++++++++++

Legkedvesebb szórakozásom a beszélgetős barátkozás.

++++++++++++++++++++++

Kedvenc időtöltésem a keresztrejtvényfejtés. Életkortól független, rendkívül hasznos játék: tanít, elmét edz, pihentet, kikapcsol, elalvást előkészít (dekoncetrál), rendben tartja a szókészletet, miközben az ember nem mond és főleg nem követ el semmi rosszat.

++++++++++++++++++++++

A betegséghez hasonló állapotban érzi magát az ember, amikor azt veszi észre, hogy senki sem kíváncsi a véleményére.

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza