<<< Vissza

Felálltak a padlóról

2003. április 25.

 
Az NB I-es női teremlabdarúgó-bajnokság felsőházi (1-4. hely) rájátszásában a második fordulót rendezték meg legutóbb a szentesi sportcsarnokban. A három héttel korábban a rájátszás nyitó fordulójában pontot sem szerző szentesi amazonok 360 fokos fordulatot tettek. Hazai pályán lejátszott három mérkőzésen kilenc pontot gyűjtöttek, így tömörödött a mezőny.

A szentesi nyitómérkőzésen a hazaiak a Bp-i Hungária Viktoria ellen kezdtek. Rövid idő után Sebestyén és Rosta góljával 2-0-ra vezettek a Kurca-parti amazonok. Ezután következett egy kisebb hullámvölgy, s ezt a vendégek kíméletlenül kihasználták, egyenlítettek. A "B" közép buzdítása átsegítette a hazaiakat a holtponton, melynek meg is lett az eredménye. A lányok összeszedték minden erejüket, jött Körmöczi és Kiss E. újabb találata, s így alakult ki a 4-2-es szentesi győzelem. Ezen a mérkőzésen súlyosan megsérült a fővárosi gárda kapusa, s mivel kevesen - egy cserével - érkeztek Szentesre, úgy döntött a Hungária vezetése, hogy a hátralévő (Reac Szekszárd) mérkőzésekre nem állnak ki.

Második ellenfélként következett a szekszárdi hölgykoszorú. Erre a mérkőzésre ráillik, hogy kísért a múlt. A Hevesi-tanítványok nagyszerűen kezdtek, Sebestyén két találatával 2-0. A fordulás után a Tolna megyei gárda kezdett jobban, egyenlítettek. Röviddel a lefújás előtt Kiss E. góljával kialakította a 3-2-es Kurca-parti győzelmet. A forduló záró mérkőzése AL-KO Szentesi TE-Reac.

Rosszul kezdődött a hazaiak számára a mumus elleni derbi Juhász öngóljával, 0-1. A szentesiek Rosta góljávak egyenlítettek, 1-1. Körmöczi öngóljával ismét a vendégeknél az előny 1-2. Ezután Rosta egalizálta az állást, 2-2. Mindenki elkönyvelte a döntetlent, mikor a fővárosiak szabálytalankodtak a büntetőterületen belül. A megítélt büntetőt Kiss Etelka értékesítette, s így lett 3-2 a hazaiak javára.
A szentesiek összeállítása: Balázsné-Körmöczi, Juhász, Sebestyén, Kiss E. Cserék: Zentai, Rosta, Kiss Á., Csonka, Milovanovics, Bérces, Tolnai (kapus), Magyar (kapus).

A 2002-2003-as NB I-es női Futsal teremlabdarúgó-bajnokság mérkőzéseit óvások, botrányok teszik emlékezetessé, a néhány szép összecsapás mellett.

A bajnokság legfrissebb negatív szenzációja, hogy a Bp. Hungárai-Roscot kizárásával, az aranyéremért folyó csatározásban a négy csapat háromra olvadt. Az említett okok miatt a harmadik forduló, melyet április 19-én Ercsiben rendeztek volna elmaradt, hiszen a kizárt Hungária lett volna a rendező.
Április 27-én kerül sor a felsőházi rájátszás utolsó fordulójára, melyet a Bp. Reac rendezésében, Ercsiben játszanak.


<<< Vissza