<<< Vissza

Hegedűvel hegedűért

2003. április 25.

 
Bár évente több mint háromszáz növendéke van a szentesi Lajtha László Zeneiskolának, mégis csak ritkán adatik meg, hogy a sok tehetség közül valaki kiugró teljesítményre legyen képes, ráadásul tizenhárom évesen.
Halmai Bianka ötéves kora óta hegedül, és már a kezdetek idején nyilvánvaló volt kiemelkedő zenei képessége. Szorgalma, kitartása azóta is töretlen, naponta legkevesebb 3 órát gyakorol. Lakóhelyén Oroszné Veres Gabriella tanította, jelenleg a szegedi Király-Kőnig Péter Zeneiskolában folytatja tanulmányait.

A több országos és regionális versenyen is sikeresen szereplő Bianka, ez év szeptemberére meghívást kapott a németországi Dortmundban megrendezendő nemzetközi zenekari fesztiválra. A mai napig kölcsön hegedűvel szereplő növendék további zenei fejlődéséhez elengedhetetlenül szükséges lenne egy jó minőségű saját hangszer vásárlása, aminek az ára hozzáértők szerint közel fél millió forint.

Ekkora összeggel a család nem rendelkezik, ezért terveztek a zeneiskolával közösen egy jótékonysági koncertet április 29-én, 18 órakor az intézmény hangversenytermében. A szentesi és a szegedi zeneiskolák vonós zenekarainak rendkívül fiatal koncertmestere első önálló zenei estjén többek között Vivaldi, Weiner, Bériot művek szólalnak meg.

A különleges élménynek ígérkező hangversenyre belépődíj nincs, de az esetleges felajánlásokkal, adományokkal egy kezdő művész megfelelő hangszervásárlását, európai bemutatkozását segíthetik.

Kála


<<< Vissza