<<< Vissza

Az informatika felé fordultak
Pollák-napot rendeztek

2003. április 25.

 

Már hagyomány, hogy a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola sporttal, játékkal és vetélkedőkkel tarkított rendezvénnyel tiszteleg névadója emlékének. Mint minden évben, idén is, a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon tartották az emlékezésnek is helyt adó Pollák-napot.

Pollák Antal emléktáblájának megkoszorúzásával kezdődött a tanításmentes délelőtt. Nagy Gyuláné igazgatónő Szirbik Imre polgármester társaságában rövid beszédben méltatta a neves feltalálót, majd ünnepélyesen is megnyitotta a diáknapot. Az ifjúság kispályás labdarúgó-, kézilabda- és kosárlabda-mérkőzéseken, valamint pingpongasztaloknál mozgathatta meg egyébként üléshez szokott izmait.

A tanároknak sem lehetett a pulpitusnál csüggedni, ők hol a diákokkal, hol egymás ellen léptek pályára. Nagy meglepetésre, mint azt Mihály Tünde és Ujréti Gabriella angol szakos tanárnők elmondták, a pedagógus hölgyek győzedelmeskedtek a tanár-tanárnő kosárlabda-mérkőzésen. A továbbiakban lábteniszmeccseken és a karatebemutatón vigasztalódhatott a hiúságát féltő férfi tanári kar. Mindeközben az udvaron rendőri felügyelettel motoros ügyességi versenyt rendeztek tizennégy indulónak. A gépek zajánál csak a kinn felcsendülő muzsika volt hangosabb, de ez sem az ifjabb nemzedéket, sem a mozgáskultúrájukat "fitogtató" tanárokat nem zavarta. Az iskola termeiben sakkversenyen, uniós és nyelvi vetélkedőkön meg Activity Show-ban próbálhatták ki szerencséjüket, tudásukat a tanulók.

Nagy Gyuláné igazgatónő további érdeklődésünkre elmondta, ez a rendezvény is reprezentálja az intézmény jó hírét, hiszen tapasztalható, hogy a gyerekek körében egyre népszerűbb a Pollák. Ezt elsősorban a profilváltásnak köszönheti az iskola. Az évtizedes múltra visszatekintő elektronikai oktatás felöl korunk alappillérét jelentő informatika felé mozdult a hangsúlyos szerep, ehhez azonban fejlett technikai eszközparkra volt szükség. A szakképzési támogatások mellett megemlítendő, hogy két év alatt 17 millió forintot nyert az iskola sikeres pályázatokon, az összeg felhasználásával két minden igényt kielégítő számítógépes termet és egy valóban irigylésre méltó nyelvi labort sikerült létrehozni. A technikai felszereltség mellett az iskola szempontjából fontos, hogy felsőfokú akkreditált képzés is folyik az intézményben, valamint a fiatal tanári kar is a rugalmasságot és a lendületet képviseli.

Az igazgatónő végezetül kitért az intézmény épületének jelenlegi állapotára, ami koránt sincs szinkronban a technikai fejlettségével, a jövőben ennek a problémának orvoslására szeretnék felhívni a fenntartó és a szentesi önkormányzat figyelmét.

B.D.


<<< Vissza