<<< Vissza

Sportra szánt pénzek

2003. április 25.

 
Elmúlt héten megszületett a szentesi önkormányzat sportbizottságának az egyesületek 2003. évi anyagi támogatásáról szóló javaslata, amely a képviselő-testület április 25-i ülésén kerül előterjesztésre. A felhasználható 31 millió forintos összegre a helyi sportegyesületek részéről több mint 44 millió forintos igény jelentkezett.

A legtöbb pénzt a Szentesi Vízisport Klubnak javasolt az illetékes bizottság, nekik a 18 milliós igényből 15 realizálódhat ebben az évben. Az utána következő négy egyesület számára - sorrendben a Szentesi TE, a Szentesi Kinizsi TE, a Szentes Városi Úszó Klub, valamint a Szilver Tánccsoport Egyesület - összesen 10,5 millió forint szerepel az előterjesztésben. Az előbb említett egyesületeknek közel ezerkétszáz sportolója van. A nagy kalapból fennmaradó hatmillió forinton húsz egyesület osztozkodhat a jövőben.

A szakbizottság 6 millió forintot különített el rendezvénytámogatásra, s ezen felül 1,2 milliót tartaléknak. Erre a forrásra több mint 15 milliós igény jelentkezett a helyi klubok részéről, de a tárgyban konkrét döntés még nem született. Diáksportra 4,3 millió forintot különített el a sportbizottság, ezek felosztásáról szintén a jövőben döntenek. A város Sportalap Kuratóriumához több mint 20 millió forintos igénnyel fordultak a szentesi sportegyesületek.


<<< Vissza