<<< Vissza

Lomtalanítás, most másképpen

2003. április 25.

 

Felemásra sikeredett az idei lomtalanítási akció. A Városellátó Intézmény új módon próbálkozott a lakosok feleslegessé vált lomjának összegyűjtésére. Az elmúlt években szállító konténereket helyeztek ki egy - egy körzet meghatározott pontjaira, utcasarkokra, amiket a nap során többször is ürítettek. Most a heti szokásos szállítási napon, külön menetben vitte el a kukásautó a kitett lim-lomot. Az újfajta akció tapasztalatiról beszélt Kiss Ferenc hulladék-gazdálkodási csoportvezető.

- Vegyesek voltak a tapasztalataink. Legfőbb probléma - azonfelül, hogy az embereket váratlanul érte ez az újfajta lomtalanítás - az volt, hogy a meghirdetés ellenére sokan nem tudtak róla. Ezen okulva, a jelenlegi elképzeléseink szerint az őszi, várhatóan szeptemberi lomtalanítási akcióról szórólapon fogjuk tájékoztatni a lakosságot.
Miért vált szükségessé az új módszer?

- A változtatásra az előző évek rossz tapasztalata kényszerített bennünket. Olyan szeméthegyek gyűltek ilyenkor össze, amit sokszor a lomtalanítás után még egy hétig hordtuk el az utcasarkokról. Ezt követően pedig némelyik hely még hónapokig illegális szemétlerakóként működött. Ez zavarta az ott lakókat, nekünk pedig rengeteg plusz munkát jelentett. Ez felül, a konténerekben rengeteg olyan szemét volt - föld, építési törmelék, gallyak, növényi maradványok -, ami véleményünk szerint nem lom. Az idén csak kötegelt, zsákolt szemetet vittünk el. Hozzá kell tennem, hogy már az akció előtt is elvittük a kuka mellé kitett egy - két zsákot. Azt azonban meg kell érteniük a lakosoknak, hogy a szemétszállítás is egy szolgáltatás, annyi hulladékot viszünk el, amennyit kifizetnek.

Besenyei


<<< Vissza