<<< Vissza

Szebeni: 6

2003. április 18.

 
Az alsóházi rájátszás második győzelmét is megszerezte a Kontavill-Szentes vízilabdacsapata. A Bertók SC ezzel szemben a hétvégi dupla fordulóban történelmi napokat élt át.

Ebben az idényben utolsó hazai mérkőzését játszotta a Kontavill a Szolnok ellen. A szombati találkozón jól kezdtek a szentesi fiúk, határozott támadó játékuknak 3-0-ás előny lett az eredménye. A második negyedben megtorpant a hazai lendület, de szerencsére a Tisza-partiak sem jeleskedtek a kapu előtt. Ez elsősorban a szenzációs napnak, és gyakorlatilag mindent kifogó Horváth Tamásnak volt köszönhető. A szünet után Szebeni Zoltánt nem tudta hatástalanítani a szolnoki csapat, így a szentesi csapatkapitány hathatós játékkal hat gólt termelt az ellenfél kapujába. A mérkőzést végül 9-5-re a Kontavill gárdája nyerte.

Az OB I/B-s bajnokságban szereplő Bertók SC szombaton Békéscsabára látogatott. A papírformának megfelelően az első két negyedben minden flottul ment, a szünet után 7-4-re is vezetett a Bertók, aztán "valami" összekuszálta a szálakat. A Békés megyei gárda a találkozó végére átvette a vezetést, a bertókos Piti László hiába hintett hét gólt, végül a botrányos védekezés miatt 14-13-ra kikapott a szentesi alakulat. A Waterlooval felérő kudarc után, vasárnap a tabella második helyén álló budapesti Neptun látogatott Szentesre. Néhány meglepetés góllal a félidőben 7-5-re vezetett a Bertók SC, aztán, mint szombaton, elpattant a húr, és a fővárosiak három perc alatt megfordították az eredményt. Az összecsapást 15-10-re a vendégek nyerték.

B. D.


<<< Vissza