<<< Vissza

Magyar bajnokság
 Két napos verseny

2003. április 18.

 
A jövő hétvégén (április 26-27-én) két napon át karatékák csatakiáltásától, pofonaiktól, rúgásaiktól lesz hangos a városi sportcsarnok. Az említett időben tartandó Kyokushin Karate Magyar bajnokságról tartott tájékoztatót Sensei Brezovai Sándor, a versenyt rendező Oyama Dojo első embere.

- A súlycsoportos magyar bajnokságunk, melyet gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt A, B, C, illetve női A kategóriában rendezünk, a legrangosabb versenye a Magyar Tradícionális Kyokushin Karate Szövetségnek. Hatszáz indulót várunk, közöttük szlovák, horvát, szerb, osztrák, amerikai versenyzőket. Az első napon gyermek, serdülő, ifjúsági kategóriában küzdenek a résztvevők, leütéses szabályrendszerben. A gyerekek testvédő nélkül, sípcsontvédővel, fejvédővel és zsákkesztyűben (a teljes erejű ütés valamint a visszafogott fejrúgás engedélyezett) versenyeznek. A második napon a juniorok, a felnőtt férfiak és a nők küzdelmét láthatja a közönség. A vasárnapi harcosok védőfelszerelés nélkül állnak szembe ellenfelükkel.

Megtudtuk továbbá, hogy bővül az Oyama-emlékpark, mégpedig két darab egy-egy tonnás követ helyeznek el az emlékműbe, Tabajdi György tervei alapján. Ennek tiszteletére 26-án, szombaton 4 órakor ünnepséget tartanak, majd az intézmény előtt kivetítőn nézhetik meg az érdeklődők azt a videófelvételt, amely Oyama mestert mutatja be, ahogy a Bikák ellen küzd. A háromdanos mester mindenkinek köszöni, hogy a 21. életévébe lépett karatesportot támogatták. A jövőbeni tervek között szerepel, hogy tovább bővülne az emlékmű egy kapuval és egy 4 méteres szoborral, valamint súlycsoport nélküli eb-t szeretnének a városban rendezni.


<<< Vissza