<<< Vissza

Új AL-KO-vezér
Dobogóra várja a csapatot

2003. április 18.

 
Köztudott, hogy az NB I-es AL-KO Szentesi TE női teremlabdarúgó- csapatánál a kispadon és a vezetésben is változás történt. Az edző személye már ismert, a szakosztály új vezetője Tóth Antal. Vele beszélgettünk.

- Mennyire lepte meg önt, hogy felkérték a csapat irányítására?

- Nem idegenek számomra a játékosok. Köztudott, hogy a lányom is itt védett. Távolról is, de figyelemmel kísértem az eredményeiket. Most már közvetlen közelről érzékelem e fiatal sportág napos és árnyékos oldalát.

- Milyen elképzelései vannak a csapattal kapcsolatban?

- Elsődleges szempont a csapatot egyben tartani. Krám Lehel távozása után a játékosok egyedül maradtak. Mikor felkértek arra, hogy legyek az első számú vezető úgy éreztem, hogy a lányok mellé kell állnom. Valakinek össze kell fogni őket.

- Mennyi ideig szól a szakosztályvezetői megbízatása?

- Határozatlan ideig. A vezetéshez tartozik még Kiss Etelka, mint technikai vezető, és Hevesi Tamás, edző. Ezúton szeretném neki megköszönni, hogy társadalmi munkában ő is elvállalta az edzői munkát. Ugyanúgy köszönettel tartozom Krám tanár úrnak, mert mint kezdő vezető, bármilyen problémával fordultam hozzá, mindenben segített.

- Szakosztályvezetői szemmel nézve van-e valamilyen hiányossága a csapatnak?

- Talán a kondicionális problémák. Addig míg vidéken tanulnak a lányok, és heti egy alkalommal tudnak edzeni, nem hiszem, hogy ezen tudunk változtatni.

- Túl van az együttes a felsőházi rájátszás két fordulóján. Hogyan értékeli az eddigi felemás szereplést?

- Valóban felemásra sikeredett a rájátszásban eddig nyújtott teljesítményünk. Bíztunk abban, hogy az előző körben elért rossz fellépés után felállunk a padlóról. Sikerült, hiszen hazai pályán három mérkőzésből kilenc pontot szereztünk.

- Az idei pontvadászat végén, milyen eredménnyel lenne elégedett?

- Ha a dobogóra állhatunk.

- Mint új vezetőnek, mi lenne a három kívánsága?

- Az első, az anyagiak rendezése - hiszen a szponzorunk is függőben van -, ami a gond nélküli felkészülést jelentenéa következő idényre. A második, két-három játékos igazolása. A harmadik, jövőre megnyerni a bajnokságot.

Dunás V. Zoltán


<<< Vissza