<<< Vissza

Hamis bankjegyek

2003. április 18.

 
Ismeretlen tettes(ek) ellen indított eljárást a szentesi rendőrkapitányság, mert az utóbbi napokban több helyen is hamis pénzekkel fizettek városunkban. A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi és egy nő használta a bankókat, gyakorlatilag az összes papírpénzünk hamis változatát. Az üzlet és bolttulajdonosok, a piacon árusítók fokozottan ügyeljenek ezekre a bankjegyekre, ha tehetik használjanak pénzvizsgáló eszközöket - a saját védelmük érdekében.

Hétfőre virradóra az Ady Endre utcán található egyik zöldségeshez törtek be, ahonnan italt, dohányárut vittek magukkal, a kár meghaladja a 400 ezer forintot. A betörők ezzel azonban még nem végeztek, ha már arra jártak behatoltak a zöldséges melletti ruházati üzletbe is, ahonnan parfümöt, ruhát, készpénzt tulajdonítottak el.
Az elmúlt hétvégén egy kerékpártolvaj-párost kapcsoltak le a rendőrök. Apa és fia biciklit loptak a Kossuth utcából, amikor a nyomozók igazoltatták őket. A rendőrkapitányságon a fiú tovább súlyosbította helyzetét, mivel a kihallgatása után dühében betörte a Lakos emlékkiállításra kihelyezett vitrin ablakát, ezért ellene ott, garázdaság miatt is jegyzőkönyvet vettek fel...

Másolt Play Station II. programokat találtak egy szentesi fiatalembernél, mivel ezek számítógépprogramnak minősülnek, szerzői jogsértés miatt indult eljárás a másolt program tulajdonosa és annak társa ellen is.

H. V.


<<< Vissza