<<< Vissza

Zenei találkozó

2003. április 18.

 
Elektronikus zenei találkozót rendeztek Mindszenten. Mégpedig az elsőt a sorban. Amiből, mint hallottuk, hagyományt szeretnének teremteni.

Az eseményen Szentest, azon belül a Lajtha László Zeneiskolát Kerekes Róbert harmadikos tanuló képviselte. A rendezvényen három kategóriában indulhattak a versenyzők: szintetizátor, számítógépes zene és szintetizátor-keyboard kategóriában. Kerekes Róbert ez utóbbit választotta.

- Talán még kevesen tudják, hogy a zeneiskolában foglalkozunk az elektronikus zene tanításával. Mivel az országban és természetesen a szentesi iskolában is még nagyon gyerekcipőben jár ez a zenei oktatás, nálunk 1999 óta működik, ezért nagyon örültünk annak, hogy Mindszenten megrendezték a találkozót. Mint ismeretes, hazánkban is egyre népszerűbbé válik az úgynevezett vidám zene és maga a szintetizátor. Számunkra egyelőre a részvétel és a tapasztalatszerzés volt a cél - mondta érdeklődésünkre Mészáros Gábor felkészítő tanár, majd még hozzáfűzte:

- A szintetizátor tanításának célja, hogy a növendékek ismerjék meg a hangszer felépítési sajátosságait, múltját, a főbb tánc- és dzsesszzenei stílusokat, úgy, hogy a tanulás ne csak erre korlátozódjon, hanem az elért zenei tudását bármikor komolyzenére válthassa. A zeneiskolában június elején egy hangszerbemutatót tartunk, ahol más hangszerek mellett a szintetizátorral is találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvényre szeretettel várjuk mindazokat a tanulókat, szülőket, akik érdeklődnek a szintetizátor adta zenei lehetőségek iránt.


<<< Vissza