<<< Vissza

Rossz felé megy a világ!
Nagysikerű koncert

2003. április 18.

 
Nagysikerű és a végére forró hangulatú koncertet adott Zorán a felújított Tóth József Színházteremben. Az előadó, szokásához híven most is különlegességgel szolgált: fél playback- kel adta elő a produkciót.

A két gitáros és a három tagú vokál zeneileg és hangulatában is jól megszerkesztett műsorával igazi élményt nyújtott a mintegy hatszáz rajongójának. Ez utóbbiak között voltak fiatalabb és idősebb házaspárok, tini párok, anyukák a gyermekeikkel, barátok és barátnők kisebb társasága. A DAL, ami szinte eggyé varázsolta a nézőket.
Zorán Sztevanovity a Zenit, majd a Metró együttesben kezdte, majd a '70-es évek közepén szóló karrierbe fogott. Az eltelt közel 30 év alatt is folyamatosan változott, fejlődött előadásmódja, zenei világa. Ez azért nem mindenkinek sikerül.

- Az ember menetközben sokat tanul, képezi magát. Többek között új szakmát is tanultam: a koncertszervezést. Akkoriban ezzel a területtel külön, még nem foglalkozott senki, így ezt is nekem kellett végezni. Ma is csinálom, csak most előkelő szóval producerségnek nevezik - kezdte a beszélgetést Zorán. Első lemezem 1976-ban készült el, azóta körülbelül 20 jelent meg. Egy-egy lemez mérföldkő, és aztán mindig egy kicsit jobbat, egy kicsit szebbet, egy kicsit színvonalasabbat próbáltunk megalkotni. És ugyanez vonatkozik a koncertekre is, például a mostani turnéra szintén. Most is szerettem volna egy kis pluszt adni a dalok válogatásával. Remélem a közönség is így értékeli.

- Presser Gáborral nagyon jó a kapcsolatod, szinte házi szerződ.

- Tényleg, első találkozásunk óta kölcsönös a szimpátia. Mégis a szakmai oldal a meghatározó, de nem lenne ez ennyire tartós és sikeres, ha viszonyunk nem lenne baráti is, ami fokozatosan alakult ki. Sokaknak írt már zenét, de így hosszú távon csak mi maradtunk együtt. Erre nagyon büszke vagyok, nagyon jól működik ez a Dusánnal együtt kialakult triumvirátus.

- Nincsenek körülötted "botrányok".

- Valóban nincsenek, ha mégis, akkor nem hatnak vissza, megpróbálom sztoikus nyugalommal tűrni. Tudom, hogy minden csoda 3 napig tart, és aztán jön más hír. Őszinte, normális kapcsolat van köztem és a sajtó között.

- Most is egy koncertkörúton vagy.

- Igen, ennek csomópontja a Budapesti Sport Arénában lesz, ahová 12 ezer ember fér el. Nagy falatnak ígérkezik, arra az előadásra már ősszel született egy ötletem: a dalok egy részét átkomponáltuk szimfonikus zenekarra. Erre az alkalomra a legjobb dalokat válogattam ki, ugyanezek a dalok hangzottak el itt Szentesen is, csak nem tudtuk a 74 tagú szimfonikus zenekart is elhozni.

- Úgy néz ki, hogy foglalkoztat a közélet.

- Igen. Úgy érzem, hogy általában nem túl jó felé megy a mi kis világunk. Nehezen és rossz érzésekkel gondolok arra, hogy gyerekeink mibe nőnek bele, valahogy féltem őket.

Kála


<<< Vissza