<<< Vissza

Legek versenye
 Népszerű diákok

2003. április 18.

 
Képeinken: Szilágyi Zoltán (KÓCOS)
Gál Roland (ROLAND)

A Szentesi Ifjúsági Diákönkormányzat (SZIDÖK) '99 óta szervezi a "legnépszerűbb diák" címszó alatt választását. A résztvevők két kategóriában versenyezhetnek: általános, illetve középiskolás kategóriában. Mint azt Koromné Seri Anikó ifjúsági referenstől megtudtuk, az iskolák saját maguk döntik el, hogy milyen alapon jelölnek, van, ahol egy-egy osztályfőnöki órán döntenek, máshol az iskola aulájában elhelyezett szavazóurnában gyűjtik a szavazatokat.

A döntéseket az iskolai diákönkormányzat (DÖK) véglegesíti, hogy azután az iskola delegálja a diákot a megmérettetésre.

- Kettős fordulót rendeztünk, vannak úgynevezett házi feladatok. Az iskolákból jönnek segítők, drukkerek, akik segíthetnek a feladatok megoldásában. Ami lényeges: nem a legjobb tanulót, a legjobb sportolót, itt a legnépszerűbb diákot hozzák ki győztesnek. Mivel vetélkedő, így zsűrire is szükség van. A zsűri azonban nem befolyásolja a tanulókat. A vetélkedőnek a Koszta József Általános Iskola adott helyet. Külön köszönet a szíves fogadtatásért, uzsonnával vártak bennünket, és mindenki kapott egy kis ajándékot - mesélte az ifjúsági referens.

Idén kerek évfordulón, az ötéves jubileum alkalmával rendezték meg a választást. Érdekessége a dolognak, ez évben először egyezett meg a zsűri és a szavazó diákok véleménye (68-an vettek részt a szavazásban). Összesen három középiskolás és öt általános iskolás került a döntőbe. Közülük választottak. A legnépszerűbb általános iskolás Szilágyi Zoltán, a Klauzál Gábor Általános Iskola 8. osztályos tanulója lett. A legnépszerűbb középiskolás diáknak pedig Gál Rolandot, a Horváth Mihály Gimnázium végzős tanulóját választották.

Még egy hír a fiatalok életéből: a SZIDÖK a közéleti díjra Fülöp Erzsébetet, a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola tanárnőjét és Forgó Máriát, a Boros Sámuel Közgazdasági Szakközépiskola végzős tanulóját és jelölte. Miután az önkormányzat képviselőtestülete is jóváhagyta a döntést, a díjat a gyermeknapon vehetik át.


<<< Vissza