<<< Vissza

Segítenek a rászorulóknak

2003. április 18.

 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szentesi csoportja hosszú évek óta dolgozik. Eleddig - elmondhatjuk - nem igazán a nyilvánosság előtt fejtette ki tevékenységét. Amint azt Halmai István, a karitatív szervezet alapító tagja lapunknak elmondta, nagyon szeretnék, ha a szentesi emberek tudnának róluk, hiszen kemény munkával dolgoznak. Kéthetente ruhaosztást tartanak, a Rákóczi Ferenc utca 109. szám alatt lévő, úgynevezett Csengettyűs iskolában, általában péntekenként (a pontos dátumot mindig kiírják).

- Ha kapunk valamilyen segélyszállítmányt, akkor rendkívüli osztásokat is tartunk. Elsősorban azt szeretnénk elérni, hogy azok, akik tudnak segíteni munkával, feleslegessé vált holmikkal, keressenek bennünket. A feleslegessé vált ruhák ne kerüljenek a szemétbe, vannak olyanok, akiknek még szüksége lenne rájuk, segítsük vele a rászorulókat - jegyezte meg Farkas Sándorné, a szeretetszolgálat aktivistája.

Mindezt abból az alkalomból, hogy egy karitatív szervezettől kapott kisebb szállítmányt a Szentesi Családsegítő Központ Családok Átmeneti Otthona lakóinak adományozták. Új dolgokról lévén szó, a gesztus most különösen értékelhető. Az aktivisták megígérték, ha bármilyen szállítmányt kapnak, abból hoznak majd. Örülnek, ha tudnak segíteni. Melegítőket hoztak, nyári nadrágokat az otthon lakóinak. Így kívánnak kellemes húsvéti ünnepeket.
Többek között Antoni Antalnénak, aki április óta él az otthonban családjával. Három gyermekkel: a legidősebb 13 éves, a legfiatalabb még karonülő. Most nekik nem tudott választani, magának és a férjének annál inkább. Elmondta, jól érzik magukat, de szeretnének azért kint, az otthon falain kívül élni.
Nagyné Rátkai Ilona családgondozótól megtudtuk, jelenleg nyolc család él az otthonban. Próbál mindenki boldogulni. Egyre többüknek van munkája.

Az aktivisták innen a Rigó Alajos Általános Iskolába mentek, ahol a sportoló gyerekek egyforma fehér, illetve a fiúk sötétkék melegítőket kaptak, hogy a sporteseményeken egységes ruházatban tudjanak megjelenni.


<<< Vissza