<<< Vissza

A kertvárosiak egészségéért
 Orvosi rendelők és gyógyszertár

2003. április 18.

 

A kertvárosi egészségügyi centrumot, a rendelő és gyógyszertár-együttest immáron hivatalosan is átadták rendeltetésének. Akik figyelemmel kísérték az építkezést, az objektum beruházásának alakulását, tudják, több éves szervezés, lakossági fórumok sorozata után alakult ki az a végső struktúra, ami most megvalósulhatott.

A vitákon elhangzó egyes vélemények, az avatóbeszédét mondó Szirbik Imre polgármester szerint lelassították, olykor akadályozták a beruházást. De megépült, és ma már több ezer ember érdekét szolgálja három felnőtt és kettő gyermekorvosi rendelőben. A nemrég elkészült patikában pedig a gyógyulni vágyók helyben kaphatják meg gyógyszereiket.

A beruházás abból a szempontból is érdekes, hogy a három felnőttkörzetben rendelő háziorvosok a rendelők kialakításának anyagi oldalát is vállalták. Azaz, hosszú évekre szóló hiteleket vettek föl. A gyógyszertár teljes egészében a gyógyszerész beruházásában valósult meg. A két gyermekorvosi rendelő továbbra is önkormányzati tulajdonú és hasznosítású.

- Ilyenkor azt szokták mondani, használják minél többet. Hadd ne mondjam. Helyette hadd mondjam azt, hogy jöjjenek el minél többen azért, hogy egészségüket megőrizve, megelőzzék a problémákat. Az orvosoknak azt kívánom, találják meg számításukat, szolgáljanak az itt élő emberek boldogulására, egészségére - mondta a polgármester.

Füsti Molnár Lajos, mint a kertváros települési képviselője a lakosság nevében mondott köszönetet az egészségügyi centrumért, majd Farkas Sándor országgyűlési képviselő kívánt eredményes munkát az orvosoknak, jó egészséget a kertvárosi embereknek.


<<< Vissza