<<< Vissza

Nem éhbér a segély

2003. április 18.

 
A szentesi ruhagyár dolgozói a cég fizetésképtelensége miatt nem kapták meg az áprilisban esedékes bérüket. Kilátástalan helyzetük enyhítésére az önkormányzat egyszeri, vissza nem térintendő szociális segélyt nyújtott a Loretto Kft. hetvenöt dolgozójának.

A textilipari vállalkozás bankja március 31-én zárolta a pénzforgalmi számlákat, így a kft. a fizetéseken kívül a táppénzt és a családi pótlékot sem fizette ki a rászorultaknak. A jogosan felháborodott alkalmazottak egy része számításba vette, hogy otthagyja munkahelyét. Az elkeseredett dolgozókon az önkormányzat próbált segíteni. Szirbik Imre polgármester szerint szomorú, hogy a tisztességes munkáért járó pénzt nem kapták meg a varrónők, ezért a város szociális alapjából a Loretto Kft. hetvenöt dolgozója fejenként tízezer forint szociális segélyben részesült. A polgármester szerdán munkahelyükön személyesen kereste fel a dolgozókat, és adta át azt a jelképes segítséget, amiből, mint mondta, inkább az ünnepi asztalra kerüljön étel, a sorban álló számlák várhatnak.
Azok az alkalmazottak, akik szerdán nem tudták átvenni a támogatást, a városháza pénztáránál kell jelentkezniük, és ott megkapják a számukra elkülönített összeget.


<<< Vissza