<<< Vissza

Rögbis rajt

2003. április 11.

 
Egyre több sportágban megkezdődik a 2002/2003-as bajnokság tavaszi folytatása. A rajtra várnak az NB II-es Szentesi VSC "91-esek" rögbicsapatának tagjai. Törőcsik Sándor játékos-edzővel és Baranyi Gáborral, a csapat egyik meghatározó játékosával beszélgettünk.

- Az őszi idényt egy olyan mérkőzéssel zárták, amit megóvtak. Milyen döntés született?

Törőcsik Sándor: - Sajnos az óvást nem fogadták el.

- A rengeteg és hosszantartó hó mennyire befolyásolta a felkészülést?

- A mi tavaszi szezonunk a hét végén kezdődik. A kritikus időszakban teremben végeztünk erőnléti feladatokat. Ebben az évben még csak két szabadtéri edzésünk volt, illetve egy edzőmérkőzést játszottunk.

- A tervek?

- A bajnokság megnyerése. Ha sikerül a bajnokság végén a dobogó legfelső fokára állni, az előrelépés az utánpótlás és anyagiak miatt nagyon nehéz lesz.

- A csapattól távozott-e valaki, illetve van-e új arc?

- Peleskei Tamás Angliába ment dolgozni és rögbizni. Egy londoni csapatnál játszik. Az ő pótlására érkezett egy szegedi srác, aki eddig a Kecskemét junior csapatában játszott.

- Nem fél attól, hogy előbb vagy utóbb a csapat besokall amiatt, hogy többször megnyerték már az NB II-t, de az előrelépés a korábban említett okok miatt sohasem sikerült?

- Nem hiszem, hogy besokallnánk - mondta Baranyi Gábor. - Inkább akkor szűnik meg a csapat, ha kiöregszünk. Nálunk jó a csapatszellem, a mérkőzéseken kívül is összejövünk.

- Felkészültség szempontjából mennyire látja érettnek az együttest -hogyha sikerülne a tervet megvalósítani - az NB I-es szereplésre?

Baranyi Gábor: - Az igazság az, hogy az edzések száma kevés. Viszont az a baj, hogy ennél többet nem nagyon tudunk összehozni, mert sok más városban élő játékosunk van, s így közös edzést keveset tudunk tartani. Ha átlépnénk az NB I-be vezető ajtó küszöbét, azt hiszem, hogy mindent megtennénk azért, hogy az említett probléma jóra forduljon.

- Ön, mint a csapat egyik legjobbja, a bajnokság végén milyen eredménnyel lenne elégedett?

- Természetesen az NB II megnyerésével, de egy nagyon szoros második hely is jó.


Dunás V. Zoltán


<<< Vissza