<<< Vissza

Megérdemelt győzelmek

2003. április 11.

 

Veretlenül zárták a hétvégét a szentesi vízilabdacsapatok. A Kontavill-Szentes az alsóházi rájátszás első mérkőzésén a Ceglédet múlta fölül, a Bertók SC a Tatabánya csapatát kényszerítette térdre.

Szombaton a ligeti uszodában Somogyi Balázs és Juhász Endre találataival jól kezdett a hazai csapat, de a második negyedben a Szentesen is megfordult Zsarkó vezérletével meglepetésünkre fordított a Pest megyei gárda. Bár néhány százszázalékos helyzet kihasználatlanul maradt, a félidő után nyugodt játékkal elhúzott a Kontavill. Amíg elöl Szebeni Zoltán és Hyc Tamás is jeleskedett a góllövésben, hátul Horváth Tamás nem engedett a ceglédi akaratnak. A mérkőzés végeredménye 11-7 lett a szentesiek javára. A helyosztók szombaton folytatódnak, amikor a Szolnok gárdája látogat a ligeti uszodába.

Az OB I/B-s bajnokság hetedik helyén álló Bertók SC a bajnoki tabellán öt ponttal előtte szereplő Tatabányát látta vendégül vasárnap

. A találkozó két bányászgóllal indult, amire csak a negyed végén tudtak felelni a szentesi pólósok. Ludányi Szabolcs négy góljával megnyugtató előnyre tett szert a Bertók, de a harmadik negyedben valami megszorult a csapat motorjában, és egy gólra felzárkózott a Tatabánya. A mérkőzés vége felé szerencsére jól sáfárkodott az addig meg nem ítélt emberelőnyökkel a Bertók SC, és végül 11-6 arányban győzni tudott. A folytatásban dupla forduló következik, szombaton Békéscsabára utaznak a Bertók-fiúk, vasárnap pedig hazai pályán fogadják a fővárosi Neptun gárdáját.

B. D.


<<< Vissza