<<< Vissza

Gondolatok

2003. április 11.

 
Virágvasárnap Jézus királyságának az ünnepe: Jeruzsálembe bevonulván első útja a templomba vezetett, s azt megtisztította mindentől, ami nem oda való volt. Ma is ezt teszi mindenütt, ahol keresztyének élnek, de nem kőtemplomokkal, hanem a hívő közösségekkel, bennük az egyéni hívőkkel, akik hit által testestől-lelkestől Isten szent templomai.

+++++++++++++++++++++++

A virágvasárnaptól húsvétig tartó hét az év 52 hete között a legjelentősebb, mert annak napjai Jézus megváltó szenvedéseinek eseményeire emlékeztetnek. Szenteld meg hát valamennyit, különösen a nagypénteket, s legalább ennyit mondj Jézusnak: "Tudom, hogy miattam, helyettem és értem vállaltad a szenvedést és a halált. Köszönöm. Ámen." Utána ünnepelheted a húsvétot is.

+++++++++++++++++++++++

Március 23-án boldoggá avatták Batthyány-Strattmann László szemorvost. A szent életű megboldogult napi imájából szívedbe szeretnék vésni egyetlen mondatot: "Mennyei Atyám! ... a te Mindenhatóságod és szereteted pótolja mindazt, amit az én emberi gyöngeségem miatt nem tudok megtenni..." Bármilyen hivatást gyakorolsz is, velem együtt foglald napi imádságodba ezt a kérést. Ha orvos vagy, akkor különösképpen is.

+++++++++++++++++++++++

Amikor a 21 éves, hasonlóan kegyes Ödön nevű fia a család körében bevégezte szenvedését és a szíve megállt, fia szemét lefogva ezt mondta családjának: "Most pedig menjünk a kápolnába és köszönjük meg Istennek, hogy Ödön eddig is a mienk lehetett." Látod, így is lehet fogadni szeretteink halálát. Boldog ember az, aki így is fogadja, mert megnyugvást talál magának.

+++++++++++++++++++++++

Van egy rövid magyar szó, amelyet mindenki gyakran használ, mindössze négy betűből áll. Így hangzik: "majd". Ajánlom, iktasd ki a szótáradból és helyette ezt a másik, ugyancsak négy betűből álló rövid szót használd: "most". Ha megteszed, pótolhatatlan mulasztásoktól kíméled meg magad.

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza