<<< Vissza

Óvodások, iskolások lesznek

2003. április 11.

 
Elérkeztünk az óvodai, iskolai beíratások idejéhez. A szülők a 2003/2004-es tanévben tankötelessé váló gyermekeiket április 22-23-24-én 7-17 óra között írathatják be a lakóhely szerinti illetékes vagy választott iskola első évfolyamára. Tanköteles az a gyermek, aki 2003. május 31-ig betölti hatodik életévét. A szülő kérésére tankötelessé válhat akkor is, ha 6. életévét 2003. december 31. napjáig tölti be. A beíratáskor a szülőnek be kell mutatnia személyi igazolványát, a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást, óvodai és egyéb szakvéleményt, a gyermek TAJ-számát. Az iskolák a beiskolázást követően a gyermek számára megrendelik a diákigazolványt, amelyhez egy igazolványkép és 640 forint szükséges.

Az óvodákba április 14-16-ig lehet beíratni a gyermekeket. A közoktatásról szóló törvény szerint a gyermekeknek attól az évtől, amelyben az 5. életévüket betöltik, az óvodai nevelési év első napjától kezdődően óvodai nevelés keretében folyó, iskolai felkészítő foglalkozásokon kell részt venniük. Az ötéves gyermekek beíratásának elmulasztása szabálysértési eljárást von maga után. Óvodai felvételét lehet kérni azoknak a gyermekeknek, akik 3. életévüket december 31-ig betöltik. Nyilvántartásba vétel miatt azokat a gyermekeket is előjegyzésbe veszik, akik 2004. május 31-ig lesznek háromévesek.

A szülők lakóhelyük szerinti vagy a választott óvodában jelentkezhetnek munkaidőben, a beíratáshoz személyi igazolványukat és a gyermek születési anyakönyvi kivonatát vigyék magukkal. A beiratkozással kapcsolatos közelebbi információ az óvodákban szerezhető be.


<<< Vissza