<<< Vissza

Szavazunk

2003. április 11.

 
Április 12-én, szombaton reggel 6-tól este 9 óráig ügydöntő szavazás lesz arról, hogy Magyarország tagja legyen-e az Európai Uniónak. A szavazás részleteiről dr. Sztantics Csaba jegyző tájékoztatta lapunkat.

Elmondta, a tudnivalók az eddigiekhez képest nem igazán változtak. A választópolgárok az értesítő szelvényeiket megkapták, azon feltüntették a népszavazás időpontját, és a szavazókör helyét. A szavazáshoz a polgároknak magukkal kell vinniük az értesítő szelvényt, azt az okmányt, amellyel személyi azonosságát és lakcímét igazolni tudja. A személyiigazolvány fontos, de elfogadnak útlevelet, katona-, illetve gépjárművezetői engedélyt, lakcímkártyát. Mindezeknek természetesen érvényesnek kell lenniük.

A választópolgár a következő kérdéssel találkozik majd a szavazólapon: egyetért-e azzal, hogy a Magyar Köztársaság az Európai Unió tagjává váljon? A válaszadásra két lehetőség lesz: igen vagy a nem. A lapon lévő karikát egymást metsző két vonallal, kereszttel vagy plusz jellel kell kitölteni.
A jegyző elmondta még, hogy a technikai háttér megfelelően működik. Az országos egyéni választóterületi irodához (OEVI) nemcsak a helyi, hanem a kistérségi szavazatok is befutnak. Szentesen 37, a hozzá kapcsolódó településeken 21 szavazókör működik. Panasszal a választási területi irodánál élhet a polgár. A kampánycsend pénteken 0 órától szombaton este 9 óráig tart.


<<< Vissza