<<< Vissza

Erős támogató kell
Rajtolt az NB III.

2003. március 21.

 
Győzelemmel kezdte az NB III-as labdarúgó bajnokság tavaszi szezonját a Szentesi TE. A 2-1-es Kisújszállás ellen aratott siker kiváló alapot jelenthet a folytatásban A jó nyitány mellett a változásokról is kérdeztem Bozóki Zoltán vezetőedzőt.

- Szentesen a jó meteorológiai memóriával rendelkező öregek sem emlékeznek ilyen sanyarú, hóval dagasztott évkezdésre. Az elhúzódó tél miatt mekkora hendikeppel indulnak a rivális csapatok?

- Tudomásom szerint semennyivel, ahogy hallottam és tapasztaltam, máshol is ugyanilyen gyatra körülmények között kellett készülnie az ellenfeleknek. A mi alapozásunkat már az elején felborította ez a skandináv időjárás. A kényszer miatt termekben lehetett csak labdás edzéseket tartani, a futóedzéseket tudtam a szabadban levezényelni. Az igazi probléma inkább az, hogy kevés felkészülési mérkőzésen tudtuk gyakorolni a taktikánkat.

- Ettől független jól működhet a dolog, hiszen a tét nélküli találkozókon és a Kisújszállás ellen is jól szerepelt a csapat.

- Csak részben tudtuk megmutatni tudásunkat. Bár Orosházán kétszer is sikerült győznünk, Kecskeméten és Szolnokon picinyke különbséggel kikaptunk. Az eredmények nem is fontosak, de a tavaly őszi betegségünk, a helyzetkihasználás továbbra sem javult. A vasárnapi mérkőzés első felében aludtunk, később pedig rengeteg helyzetet puskáztunk el. Ezt a bajnokság folytatásában már nem tehetjük meg, mindenki ránk fog vadászni.

- Tíz pont a differencia az első és a második helyezett között. Listavezetőként akár bukhattok is két-három meccset, a végső győzelem akkor sem forog veszélyben.

- De nem bukunk. Én és a gárda is azt a feladatot kapta, hogy minden mérkőzést meg kell nyerni. Ez megkerülhetetlen. Én is, ők is ezért kapják a fizetést.

- Apropó fizetés. A nagy NB-I-es klubok sorra "csődöt" jelentenek. Ezen a téren minden rendben van a Szentesi TE-nél?

- Tudtommal egy fillérrel sem tartozik az egyesület a csapatnak. Ha ezt a bajnokságot az első helyen fejezzük be, a következő, magasabb osztályú idényben jóval több pénzre lesz szükségünk, és itt elsősorban nem is játékosigazolásra gondolok, hiszen ez a keret megállná a helyét az NB II-ben, csupán az utazási, nevezési pénzek a mostani többszörösére növekednének. Remélem a közeljövőben sikerül erős szponzorokat találni a csapat mellé.

- Voltak változások a keretben, de Szarvas Zsolt leigazolása volt az egyetlen, ami valóban bekerült a köztudatba.

- Zsolttal nagyot sokat erősödtünk. Az ő játék-intelligenciája, rutinja, korát meghazudtoló gyorsasága és állandó gólérzékenysége hatalmas pluszt jelent a csapatnak. Nem véletlen, hogy Orosházán kétszer is betalált. Vérbeli támadó. Mellette két fiatal játékos került a csapathoz, a 19 éves Mátyás Adrián, középpályás, őt a szolnoki NB I/B-s gárdából csábítottuk át, és a 16 éves Kovács Norbert, aki támadójátékunk erőssége lehet a jövőben. Ő a saját serdülő csapatunk legnagyobb tehetsége, sokat kell még fejlődnie, erősödnie, de éppen ezért többször be akarom dobni a mély vízbe a tavasz folyamán. Négy játékosunk távozott. Mészárost és Törtelit kölcsönadtuk, Balog László Vásárhelyre távozott, míg tartalékkapusunk, Szénási Tamás munkája miatt kényszerült elhagyni a csapatot.

Bíró Dániel


<<< Vissza