<<< Vissza

Kispadról ment a koncertre

2003. március 14.

 
"Egy életen át kell játszani..." Azt hiszem ez a sláger sokunknak ismerős. A népszerű popsztár Hevesi Tamás, a zene mellett a női NB I-es futsal teremlabdarúgásban is maradandót szeretne alkotni Szentesen. Néhány hete ő irányítja az AL-KO Szentesi TE edzéseit. Az egyik tréningen beszélgettünk.

- Meglepte önt, hogy felkérték a csapat edzésének irányítására?

- Ausztráliában tartózkodtam, amikor e-mailen kaptam a felkérést. Nagyon meglepett, legfőképpen azért, mert amikor még Krám Lehel vezette a munkát, két fordulón magam is szurkoltam az együttesnek. Akkor úgy tűnt, hogy minden rendben van. Mint derült égből a villámcsapás úgy hatott a megkeresés, hogy segítsek. Gondoltam, hogy kötelességem segíteni, hiszen a várost és a csapatot is szeretem. Ismerem a játékosokat, akik közösen jelentették ki, hogy én lennék az igazi megoldás erre a posztra. Ennyi érv egyértelművé tette, hogy a felkérést el kell vállalnom.

- Tavaly a Szekszárd, most a Szentes próbál utolsó szalmaszálként önbe kapaszkodni. Megmentőnek érzi magát?

- Én nem szeretnék semmiféle titulust vagy pozíciót kijelenteni magamról. Nekem egy dolgom van, szeretném a csapatot minél jobban felkészíteni a március 29-én kezdődő négyes döntőre. Tudjuk, hogy a Szekszárd, a Bp. Rosco, Reac és az AL-KO alkotta négyes nagyon kiegyensúlyozott csoport. Egyet azonban be kell látni, hogy a csapat fizikális állapota kicsit gyengébb, mint kellene. Ezen tudunk csiszolni, javítani. Vannak olyan taktikai, technikai elemek, amit tudunk hasznosítani. Örülök, hogy az első bemutatkozásomon (a középdöntő utolsó fordulója) már láttam a jeleit azoknak, amit együtt gyakoroltunk. Kevés az edzés, sokkal többre lenne szükség. Pénteken tudok leutazni Szentesre. A mozgás szempontjából mindig adok a lányoknak kötelező házi feladatot, amit végre kell hajtaniuk. Az együttes tagjai elfogadták mindazt, amit kiróvok rájuk. Kőkeményen végzik a feladatot.

- Mennyire kész csapatot vett át? Hiszen minden edzőnek más a módszere.

- Krám Lehel jó munkát végzett, a lányok tudják, hogy ki milyen poszton játszik. Nekem mások az elgondolásaim. Én más jellegű játékot szeretnék játszani. A feladat azért is nehéz, mert a Kurca-parti hölgyek háromszoros bajnokok. Nemcsak meghajtom őket, hanem sokat is követelek.

- Meddig vállalta a felkérést? Ez önnek megbízás vagy kihívás?

- Mindkettő. Egyelőre az idény végéig irányítom a munkát. Meglátjuk, hogy sikerül az addig együtt töltött idő. Értem ezalatt a bajnoki szereplést is. A bajnoki arannyal nagyon elégedett lennék. Ezt várom a lányoktól. Jelenleg az első hely megszerzésére megvan az esélyünk. Megpróbálunk saját erőnkkel bizonyítani. Ami benne van a csapatban, megígérem kihozom belőlük. A későbbi tervekről korai még nyilatkozni. Sok-sok más feladatom is van, ahol meg kell felelnem.

- Koncert, edzés, koncert. Hogyan bírja ezt energiával?

- Ha nem bírnám, nem csinálnám. Energiám bőségesen van. Nem vagyok ugyan már tinédzser. Heti négyszer én is focizom. Edzést tartok itt és Pesten is. Ezenkívül utazási irodát vezetek, koncertezem és a magánéletem is fontos.
Az edzés végén a csapat egyik meghatározó játékosa, Kiss Etelka így értékeli a foglalkozások közötti különbséget.

- Tamás edzései erőnlétileg és technikailag is mások. Erősebbek, kevesebbet focizunk, inkább az erőnlétre és a labdakezelésre helyezi a hangsúlyt.

- Mennyire nyugodtak a két hét múlva kezdődő négyes döntő előtt?

- Abszolút nem vagyunk nyugodtak. Mindenki azt mondja, a négy között már minden lehet. Megpróbálunk mindent megtenni azért, hogy negyedszer is a dobogó legfelső fokára állhassunk.

Dunás V. Zoltán


<<< Vissza