<<< Vissza

Mobilkártyákat loptak

2003. március 14.

 
Hengerzártöréssel hatoltak be ismeretlenek az egyik Vásárhelyi úton lévő magánlakás melléképületébe hétfőn reggel. Az itt lévő autót átkutatták, majd a melléképületet a lakóépülettel összekötő folyosóra mentek, ahonnan digitális fényképezőgépet és készpénzt vittek el. A tulajdonosok kára körülbelül 250 ezer forint. A betörők abszolút hidegvérűek voltak, hiszen a házigazdák a tett elkövetése alatt végig otthon tartózkodtak.

Szemes takarmányt vittek magukkal az egyik felsőréti tanyát meglátogató bűnözők. A tettes(ek) az elmúlt szombatra virradóra a kerítés drótját átvágva jutottak be az ingatlanra. Két hét alatt kétszer törtek be a Köztársaság utcai újságospavilonba. Az első alkalommal telefon- és internetfeltöltő kártyát, a második alkalommal DVD mellékletes újságot vittek el ismeretlenek. A kár körülbelül 300 ezer forint.

Szintén mobilfeltöltő-kártya tűnt el az egyik szentesi benzinkút páncélszekrényéből 350 ezer forint értékben. A rendőrség az elkövetőt elfogta, az eltulajdonított kártyák egy része előkerült. Az eset érdekessége, hogy néhány hónapja erről a helyről, ugyanígy loptak el feltöltőkártyát, akkor szintén az egyik alkalmazott volt a ludas. A mostani tettes akkor még nem dolgozott ott, nem is tudott erről a korábbi esetről, így gyorsan leszűkült a gyanúsítottak köre.

Januárban a Bereklaposban, az Ürge utcával párhuzamosan található dűlősorban lévő tanyatelkeket törték fel, összesen 15 ingatlant. Eddig 5 tanya tulajdonosa jelentkezett, a rendőrség ezért kéri a többi sértettet, hogy tegyenek bejelentést az ügy előadójánál, Csányi Konrádnál.

Végül arról, hogy két lopott kerékpárt találtak meg a nyomozók egy fiatalkorú elkövetőnél. A két kerékpár gyári száma: L 93040298 illetve 196956. Mindkettő férfi kerékpár, melyet tulajdonosaik az igazolólap ellenében átvehetnek a szentesi rendőrkapitányságon.

H. V.


<<< Vissza