<<< Vissza

Választás és nótaszó

2003. március 14.

 
A pedagógusok szakszervezetének nyugdíjas tagozatának összejövetelén
ni más lehetne a program: farsang, télbúcsúztató. De előtte kiegészült a programunk, a szakszervezet nyugdíjas tagozata vezetőséget választott. Tikár lett Múrvai Gáborné, helyettese dr. Kovalovszki Lajosné. A klubkrónikási feladatokkal ismét dr. Magyar Jánosnét bízták meg. Köszöntöttük aztán Földi "Vili bácsit", aki éppen 70 éves lett! Ő maradt továbbra is a megyei tagozatvezetőnk. A klub saját költésű verssel, virággal, gyertyás tortával kedveskedett, amelyen gyertya képében egy nyúl jelent meg, kívánva ezzel a hosszú, szabad életet, frissességet, fürgeséget. Természetesen énekeltünk is boldog szülinapot kívánva. Julikát is megköszöntöttük egy szál virággal és sok szeretettel névnapján. Aztán elkezdődött a farsangi műsor bemutatása, régi vendégeink voltak újra Dóczi Gáborné városi nyugdíjas színjátszó-csoportja, akik tavaszköszöntő szép melódiákkal kápráztattak el bennünket. (Huszka Jenő, Kálmán Imre közismert operett dalaiból). Velük énekeltünk mi is. A szépen feldíszített klubterem, asztalok süteményekkel, üdítőkkel megrakottan csodálatos farsangi hangulatot varázsoltak, s ezt fokozta a jó zene, amelyet régi ismerősünk szolgáltatott. Így hamarosan táncra is perdült a társaság. Új klubtagot is köszöntöttünk Szita Bálint személyében. Vendégünk is volt Szegvárról, Szőkéné Franciska, aki elhozta a Szegvári Szép Öregkor Nyugdíjasklub üdvözletét, s elvitte meghívásunkat énekeseiknek és táncosaiknak.

Vendégünk és közülünk is ketten hivatalosak voltunk a könyvtárba, Hankóné könyvének "Szentes és környéke népzenéje és néptánca a XX. században" bemutatójára. A könyv nemcsak küllemével hívta fel a hozzáértők és az egyszerű olvasók figyelmét, remek olvasnivalót, s maradandó értéket képvisel. A hozzátartozó CD és kazetta már csak fokozza a hatást. Időseknek, fiataloknak is bizonyítja, hogy a múlt értékei - az élet bármely területéről - nem mehetnek veszendőbe.

Még egy sikerélményem volt ezen a februári délutánon. Nyugdíjas kolléganő érdeklődött, szeretne közénk tartozni, s aktívan részt venni a klub munkájában. Innen üzenjük, szeretettel várjuk őt is és azokat is, akik magányos óráikat vagy nyugdíjas napjaikat cserélnék aktív csevegésre, havonta egyszer az utolsó csütörtökön a Terney Béla Középiskolai Kollégium klubterében, ahol a délután ilyenkor mindig ilyen, mint ez a februári! Ilyen vidám hangulatú jó társaságban, közöttünk.

Dr. Magyar Jánosné
klubkrónikás


<<< Vissza