<<< Vissza

Sportemberek a városért

2003. március 14.

 
Fekete Sándor neve megkeresés után merült fel az ifjúsági és sportbizottság külsős tagjai között. Többéves sportpályafutása, eredményes munkája után volt testnevelő tanára, Matkócsik Pál jelölte.
- Nagy megtiszteltetésnek vettem. Igaz ugyan, hogy még nem rendelkezem akkora rutinnal, mint a velem szemben ülő bizottsági tagok, de bízom benne, hogy mindamellett segítségére lehetek a bizottságnak - mondja a 70-es évek közepe táján ismert magyar ifjúsági válogatott labdarúgó. Emlékek közepette Janiga Lászlót, Gujdár Sándort említi kapásból. Aztán a szomorú valóság: pályafutását kettészakította egy konok sérülés. S hogy a szép karrier megszakadt, a focitól nem vált meg, ma utánpótlásedzőként tevékenykedik a Koszta József Általános Iskolában, mint képesített edző tanítja a gyerekeket. A Bozsik-program és a Góliát McDonald's utánpótlás mérkőzések egyik szervezője Szentesen, utánpótlásedző a TE-nél.

- Meggyőződésem, Szentesen sok tehetséges labdarúgó van, lényeges náluk a céltudatos, sportra való nevelés. Fontosnak tartom az iskolák közötti bajnokságot, kell a sikerélmény a gyerekeknek. Itt fontos lenne a testnevelő tanárok délutáni programjának ösztönzése. Hogy ha kell, bent maradjanak az iskolában és ne másodállás után fussanak - mondja, majd még hozzáteszi:

- Most dolgozunk a város sportkoncepcióján. Ez nagyon fontos, nagy munka, ezt hosszú távra készítjük, hogy méltó legyen a nemzeti sportvároshoz. Jól megfontolt, kidolgozott anyaggal készülünk.

Csepregi István először '98-ban került be a sportbizottságba. Természetesen a sportmúltja révén, az SZDSZ támogatásával. A második ciklust viszi immár a bizottságban.

A sporttal '58-ban került barátságba, alapvetően a labdarúgással foglalkozott, majd húsz évig labdarúgó játékvezető lett, és 22 évet töltött a Kinizsi labdarúgó szakosztályánál, ahol elnökként tevékenykedett. Majd amikor a két klub egyesült, a TE-nél elnökhelyettes lett, s a szakosztályvezető teendőit látja el. Emellett sportszertáros. A sport immár 45. éve az életeleme.

- Nem érzem azt, miként sokan fölvetik, hogy a vízilabda venné el a pénzt Szentesen. A sportbizottság korábban fölállított egy koncepciót arról, melyek azok a sportágak, amelyeket kiemeltebben akar támogatni. Ebben első helyen áll az élsport, így a vízilabdázók. Utána jön a diáksport, a tömegsport és a labdarúgás. És ne higgyük azt, hogy a kiemelt támogatás milliókat jelent a város sportéletében.

Papp István mérnök '86 óta tevékenykedik a közéletben. A főiskola elvégzése után került a Kontavill Rt.-hez. Nemrégen a szocialista párt helyi elnökévé választotta. Mint mondja, ifjúsági vezetőként '94-ig foglalkozott a fiatalok helyzetével. A Vasutas SC rögbi szakosztályában sportolt. Tizenöt évig rögbizett Kecskeméten, Budapesten és Szentesen. Edzősködött is, közel három éve hagyta abba végleg. Az országos rögbiszövetség pénzügyi-ellenőrzési bizottságának a munkájában vett részt.
- Országos szinten is rálátásom van a sportra. Tehát egyik sem áll távol tőlem. Előző ciklusban a kereskedelmi bizottság külsős tagja voltam. Szívesen végzem itt is a munkám. Feladatomnak érzem a tömegsport, a civil fórumok tevékenységének támogatását. Nehéz feladat a város sportkoncepciójának az összeállítása. Meghatározni, milyen irányban célszerű fejleszteni, támogatni a sportot. Az ifjúsággal kapcsolatos feladatok ettől a ciklustól kezdve kerültek a bizottsághoz, ma még úgy érzem, nem teljesen kristályosodott ki az egész a bizottságon belül sem.

L. J.


<<< Vissza