<<< Vissza

Több verseny lesz
Teniszezők közgyűlésen

2003. február 28.

 
A Szentesi Tenisz Klub túl van a 2002-es esztendőt lezáró közgyűlésen. Amikor is a szülőkkel, versenyzőkkel együtt értékelték a mögöttük álló versenyszakaszt. Megnéztük, mennyit léptünk előre, mennyivel vagyunk jobbak, mint korábban, mondja Mészáros Zoltán elnök. Vele beszélgetünk.

- Az elmúlt esztendő legnagyobb sikerének a fedett sátor elkészültét tekintjük, amit egy évvel ezelőtt adtunk át. Igazából a fedett pályán történő edzésekkel tudtunk előrelépni. Teniszezőink ma már három csoportban készülhetnek különböző edzésmennyiségben és edzésidőben a versenyekre - sorolja az elnök, minek utána gyorsan felvetődik a kérdés:

- Ki is tudják használnia lehetőségeket?

- A téli időszakban mi három fedettpályás versenyt kaptunk. Ezt sikerként könyveljük el, hiszen már az is kiváltság, hogy melyik klubnak, szakosztálynak adja oda a szövetség egy-egy esemény rendezési jogát. A rendezvényeken versenyzőink is elindulhattak, érmeket szereztek, s ami szintén lényeges, a közönséggel együtt nagy küzdelmeket láthattunk. A legnagyobb közülük a január végén megrendezett országos fedett bajnokság volt, amit 16 éves leány korosztálynak írtak ki. Itt inkább a tapasztalatszerzés, a nagyok technikájának megfigyelése volt a lényeg.

- Mi a helyzet a női csapat körül?

- A nők megnyerték a bajnokságot és kiharcolták az első osztályban való szereplés jogát. Ez nagy dolog, ugyanakkor fájdalommal mondom, hogy az anyagi lehetőségeink még nem engedték meg, hogy a legmagasabb osztályban szerepelhessünk. Másrészt közülük többen kiestek a csapatból, máshol vállaltak munkát vagy gyermeket várnak. Emiatt új játékosokat kellene szerződtetnünk. A csapatkapitány-edzővel, Rákóczi Andreával egyeztetve úgy döntöttünk, egy évet még lehúzunk a második osztályban.

- A teniszezők munkáját nemrég az önkormányzat is elismerte.

- Megtiszteltetésnek számít, hogy három versenyzőnket a városi ünnepségen kitüntették. Legeredményesebb sportolóink Mészáros Emese, Borka Zoltán, Szabó Dániel. Országos versenyeken aranyérmeket, kupákat szereztek. Ez a teniszsportnak, a klubnak is elismerés.

- Mit terveznek 2003-ban?

- A tavasszal induló szezonban több verseny rendezésére pályáztunk, reményeink szerint idén még jobb eredményeket tudunk elérni. Amikorra már a fedett pályák adta lehetőségek eredményekben is megmutatkoznak majd. Ennek érdekében három edző, Bakos László vezetőedző, Rákóczi Andrea és Varjú Attila dolgozik a játékosokkal. Összesen hetven gyermek sportol nálunk, ebből húsz fős a versenycsapat.

Lovas József


<<< Vissza