<<< Vissza

Ötezer egy nőért...

2003. február 28.

 

A szentesi rendőrkapitányság eljárást folytat egy helybéli fiatalember ellen, aki ékszereket tulajdonított el egyik hölgyismerősétől - akinél mellesleg albérletben lakott. A férfi a nő mobiltelefonját is eladta némi készpénzért. A gyanúsított korábban egy bizományosi kereskedés alkalmi dolgozójaként egy személygépkocsit két személynek ajánlott fel megvételre. Egyiküktől a foglalót, a másiktól a vételárat vette át, ráadásul a telephelyen elhelyezett járművek üzemanyagtankját is megcsapolta. A férfi ügyében - aki jelenleg is büntetőeljárás alatt áll - tízrendbeli bűncselekmény miatt vizsgálódik a rendőrség.

Előzetes letartóztatás mellett folyik büntetőeljárás H. Gy. szentesi lakos ellen, zsarolás miatt. A gyanúsított még február elején keveredett inzultusba egy társasághoz tartozó fiatal pár férfi tagjával a Panoráma sörözőben. H. korábban a pár hölgytagjával volt baráti kapcsolatban, de viszonyuk megszakadt. A nő új partnerétől viszont pénz követelt, mondván fizessen, ha a nőt akarja, különben súlyos következményei lesznek a dolognak. A megijedt sértett ötezer forintot kifizetett, ám ettől a gyanúsított vérszemet kapott és további tízezer forintot követelt, majd hogy nyomatékosítsa szándékát állon vágta a sértettet

A nyomozás során a gyanúsított amnéziára hivatkozott, vagyis semmire nem emlékszik, tettéért viszont 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A dolog pikantériája, hogy másfél évvel ezelőtt hasonló esetért már folyt ellene eljárás.

H. V.


<<< Vissza