<<< Vissza

Mindent a vevőért
A nagyokkal versenyezve

2003. február 28.

 
A Szentes és Vidéke Áfész március 3-4-5-én tartja részközgyűléseit. A rendezvényeken a szövetkezet tagságát tájékoztatják az elmúlt esztendő eredményeiről, történéseiről, az elnökség jövőbeni elképzeléseiről. Miként azt Mészáros Zoltán elnöktől megtudtuk, a beszámoló ismét pozitív lesz, ami azt jelenti, hogy a szövetkezet eredményesen gazdálkodott.

- Ami a kiskereskedelmet, üzleteink forgalmát illeti, jól zártunk - mondta az elnök. - A libaneveltetés és felvásárlás szintén kimagasló eredményt hozott az elmúlt esztendőben. Az így kitermelődött árrés lehetővé tette, hogy fejlesztéseket hajtsunk végre. Több üzletünkben gépeket cseréltünk, klímaberendezésekkel próbáltuk kellemesebbé tenni üzleteink komfortját, a vásárlást. Összességében eredményes esztendőt zártunk, és elmondhatjuk, töretlen a szövetkezet működése. Ami külön öröm a számunkra, a Szarvasi úti nagykereskedelmi áruházunk is jó forgalmi eredményt produkált.

- Mi az, ami a szövetkezet üzletpolitikáját, stratégiáját a legfőképpen jellemzi?

- Az igazság az, hogy az uniós csatlakozás közeledtével néhány tényezővel kell számolnunk. Különösen a felvásárlással kapcsolatban, már ami a termeltetést és integrálást illeti, kering számos bizonytalansági tényező az országban. De ezen a területen is a biztonságos tervezés mellett további fejlődést terveztünk be. A kiskereskedelemnél folytatjuk az üzletek felújítását, a vásárlók igényeihez való igazodást. Üzleteink a Coop-üzletlánc tagjaivá váltak, így tudunk hétről hétre újabb akciókkal, árengedményekkel, különböző játékokkal kedveskedni vásárlóinknak. A kereskedelmi raktáráruházunk is ez évben csatlakozott az országos szövetkezeti raktárlánchoz, az üzletlánc révén további növekedést terveztünk be.

- Hallhattuk, gyakran hangoztatják, a vevők is fontosak a szövetkezet számára.

- Vevőink nagyon fontosak nekünk, fontos, hogy mosolygós kereskedők szolgálják ki őket, ezért nemcsak a hálózatot, hanem a dolgozóink munka és életkörülményeit is szeretnénk fejleszteni. A béreket, jövedelmeket mindenképpen a teljesítményekhez, a kereskedői munkához igazítjuk.

- Hogyan is állunk azzal a bizonyos, önök által hangoztatott Széchenyi-idézettel?

- A fogyasztási és értékesítési szövetkezetek kongresszusa az elkövetkező öt évre próbálja megszabni az irányt. Az uniós csatlakozással kapcsolatban elsősorban a fölkészülés foglalkoztat bennünket. Az alkalmazkodás a cél. A Széchenyi-idézetet ismerve, ami a következőképpen hangzik: Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen. Az áfészek az összefogásban látják a jövőt. Csakis így tudjuk állni a versenyt a piacon. A meglévő 220 áfész, 2200 Coop-üzlet, ez az üzletlánc tudja csak felvenni a versenyt a multinacionális cégekkel. Mi, a honi kereskedők az itteni igényeket igyekszünk maximálisan kielégíteni. Az árainkban is alkalmazkodunk a vásárlókhoz, tartjuk a versenyt a multinacionális cégekkel. És nemcsak addig, amíg az "ellenfélnek" számító kiskereskedő tönkremegy. Amire azért akadt példa számos az országban.

- Hagyományt teremtettek Szentesen. A bennük rejlő jó dolgok folytatódnak az idén is?

- A hagyományt szeretnénk folytatni, a lecsófesztivált is beterveztük az idei évre. Ha lehet, még nagyobb szabású és az itt lakóknak még jobban kedveskedő rendezvény lesz.

Lovas József


<<< Vissza